“Η με στηρίζετε, ή πάω σε εκλογές!”



8C423E224DB70D8A10C6D5F7E8840110“Η με στηρίζετε ή πάω σε εκλογές!”. To ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, o οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας.

“Θα πρέπει να συναθροίσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών και όλες τις εξελίξεις στη χώρα και αν δούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο, τότε ο λόγος ανήκει στο λαό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος δικός του είναι να πάει ο τόπος μπροστά και όχι να γίνουν εθνικές εκλογές.

Ο ίδιος επέμεινε στο ότι  “βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση ανάγκης, ο συναγερμός δεν έχει λήξει” και επεσήμανε… την ανάγκη να συνεχιστεί η πορεία που έβγαλε την χώρα από το χείλος της χρεοκοπίας. Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, δεν θα πάνε μόνο χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά θα βρεθούμε σε ακόμη χειρότερη μοίρα.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι όποιος νομίζει ότι αδυνατίζοντας την κυβέρνηση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα κάνει λάθος, καθώς μια αδυνατισμένη κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερες δυσκολίες

Ο κ. Παπανδρέου ήταν και πάλι κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα που θα θίγουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες αυτό που τους αναλογούν καθώς και ότι το 2011 είναι η χρονιά των θεσμικών αλλαγών και ότι το 2013 είναι χρόνια της εξόδου από το Μνημόνιο και τη στενωπό.  

O πρωθυπουργός, μάλιστα, τόνισε με έμφαση ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση που, παρά τα στενά περιθώρια, λαμβάνει τις αποφάσεις, ενώ υποστήριξε ότι πλέον η διεθνής κοινότητα μας ακούει.

“Είναι στο dna μας ο αγώνας για ανεξαρτησία”

“Είναι στο dna του ΠΑΣΟΚ, της οικογενείας μου και το δικό μου προσωπικά, ο αγώνας μου για την ανεξαρτησία της χώρας Εμείς και όχι η τρόικα παίρνουμε αποφάσεις”, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε της προοπτικής επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους και εκτίμησε ότι αυτή θα είναι περισσότερο εφικτή όσο οι δανειστές μας διαπιστώνουν ότι είμαστε συνεπείς στην πορεία που έχουμε χαράξει.

Σε σχέση με τους αυξημένους φόρους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρούσε στη μείωση των φόρων, εφόσον υπήρχαν οι εγγυήσεις ότι θα πληρώνονταν όλοι.

“Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο φόρος δεν είναι τιμωρία, αλλά ανάγκη για να λειτουργήσει η παιδεία, η υγεία, το κράτος”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι μας οι πολίτες φορολογική συνείδηση. Πρέπει να υπάρξει μια αντίληψη συνεργασίας του κράτους με τον πολίτη, προκειμένου αυτός να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και οι φόροι του να πιάνουν τόπο.

“Μόνο αν πληρώσουν αυτοί που φοροδιαφεύγουν όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της άρσης του φορολογικού απορρήτου και της ανάρτησης των φορολογικών δηλώσεων στο διαδίκτυο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ από το “Πρώτο Θέμα” και τον  Alpha για το “συγχωροχάρτι” της περαίωσης, ανέφερε ότι “με την περαίωση κλείνουμε το παρελθόν και βάζουμε καθαρούς κανόνες για την συνέχεια”.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση Καραμανλή, επισημαίνοντας ότι το έλλειμμα και το χρέος του 2009 είναι ακόμα μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε υπολογίσει. “Μόλις δυο μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση Καραμανλή έστειλε ψευδή στοιχεία για την οικονομία στις Βρυξέλλες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το 2008, όταν είχαμε ζητήσει εκλογές, υπήρχαν ακόμη τα περιθώρια να προλάβουμε αυτήν την κατάσταση. Και, απαντώντας, σε ερώτηση για το κατά πόσον η έκτακτη ενίσχυση που αποφασίστηκε να δοθεί στο τέλος της χρονιάς στους συνταξιούχους μπορεί να εκληφθεί ως προεκλογικού χαρακτήρα παροχή, υπεραμύνθηκε της απόφασης, θεωρώντας ότι “επιστρέφουμε κάτι σε κάποιους που δεν έχουν ευθύνη για την κατάσταση της χώρας”.

πηγή: πρώτο θέμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.