Πώληση ανθρώπινου κρανίου για 22.000 ευρώ



EF44DC889773507B19AD76B1915C4D6EΟ γνωστός Γερμανός ανατόμος Γκύντερ φον Χάγκενς που έγινε διεθνώς γνωστός από την έκθεση Body World τώρα πουλά μέσω του ίντερνετ μέλη ανθρώπων και ζώων ακόμα και ως κοσμήματα..
Μάλιστα η  αγορά ενός ολόκληρου ανθρώπινου σώματος μέσω της ιστοσελίδας www.plastination-products.com κοστίζει περίπου 70.000 ευρώ, ο κορμός ξεκινά από 55.644 ευρώ και οι κεφαλές κοστίζουν περί τα 22.000 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται η συσκευασία και τα έξοδα αποστολής.
Η πράξη αυτή του Γερμανού επιστήμονα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την γερμανική εκκλησία η οποία τον κατηγορεί ΄τι υποβαθμίζει την ανθρώπινη ζωή.

Ο Γκύντερ φον Χάγκενς ξεκαθάρισε ότι… τα αληθινά μέλη θα μπορούν να τα αγοράζουν μόνο «πιστοποιημένοι χρήστες» οι οποίοι θα αποδείξουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για διδασκαλία ή για ιατρικούς λόγους.
Ενώ όσοι ενδιαφερόμενοι δεν ανήκουν στους πιστοποιημένους χρήστες μπορούν να προμηθευτούν αντίγραφα των πραγματικών μελών που αποκαλούνται «Anatomy Glass», τα οποία το διαδικτυακό κατάστημα περιγράφει ως «υψηλής πιστότητας ακρυλικό γυαλί που πάνω του είναι τυπωμένες οι λεπτές φέτες σώματος».

Ο ανατόμος φρόντισε μάλιστα να κάνει και ευκολίες σε όσους έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι ενδιαφερόμενοι θα να αγοράσουν διάφανες εξαιρετικές λεπτές φέτες σώματος έναντι 115 ευρώ το τεμάχιο.
Κοσμήματα που έχουν κατασκευαστεί από μέρη σώματος ζώων όπως περιδέραια από λωρίδες σάρκας αλόγου, βραχιόλια από ουρά καμηλοπάρδαλης και σκουλαρίκια από πέη βουβαλιών θα διατίθενται από την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση. Ο 65χρονος φον Χάγκενς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί. Η δημόσια νεκροψία που είχε πραγματοποιήσει το 2002 μπροστά σε θεατές και μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση είχε προκαλέσει τη γενική αποδοκιμασία στη Γερμανία, όπως και η περιοδεία της έκθεσης του Body World το 2004.

πηγή: πρώτο θέμα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.