Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης οδών στην Πτολεμαϊδα



1Ptolemaida_panoramaΣε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο της βόρειας εισόδου της πόλης (διασταύρωση Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας, Lidl) με τη διαμόρφωση του μεγάλου κυκλικού κόμβου σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της πόλης, με στόχο την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ, ενώ παράλληλα με τον κόμβο κυκλικής πορείας θα λειτουργούν υποστηρικτικά οι υπάρχοντες φωτεινοί σηματοδότες. Ήδη, προχωρά η πλακόστρωση των μεγάλων πεζοδρομίων με ψηφιδόπλακες μαρμαροψηφίδας που οριοθετούνται με πλάκες μαρμάρου σε όλο το μήκος τους, ενώ η ανάπλαση της οδού περιλαμβάνει τη φύτευση νέων δένδρων κατά μήκος των πεζοδρομίων και την κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ και πλακών για τυφλούς, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση.
Ο κόμβος γίνεται ασφαλής για όσους έρχονται ή κατευθύνονται προς τις εργατικές κατοικίες, οι οποίοι μπορούν να έχουν πλέον μια ασφαλή διέλευση, χωρίς να κινδυνεύουν, ενώ γίνεται ασφαλής και για τους οδηγούς, καθώς στο παρελθόν στο σημείο παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα.
Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας, μάλιστα, με επιστολή του ζήτησε στο παρελθόν από το Lidl την παραχώρηση ιδιωτικής έκτασης, την οποία η εταιρεία ευγενικά παραχώρησε, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στον κόμβο και να κατασκευαστεί ένας υπερσύγχρονος κόμβος που θα αναβαθμίσει αισθητικά την είσοδο της πόλης που εξυπηρετεί πλήθος κόσμου, αλλά και τους σπουδαστές της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ήδη, έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία τρεις κόμβοι ένας στην έξοδο για την Ασβεστόπετρα, ένας στις Τεχνικές Σχολές και ένας στο ύψος της περιοχής του υδραγωγείου, ενώ εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνεται και οι προαναφερόμενοι κόμβοι της βόρειας εισόδου και της οδού Ανανία Νικολαϊδη (τέρμα).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.