Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι περιπτερούχοι



19peripteraΣε τριήμερη απεργία προχωρούν οι περιπτερούχοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους στην πώληση τσιγάρων, λόγω της απορρόφησης της αύξησης του ΕΦΚ. Κλειστά Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Κατεβασμένα θα έχουν τα ρολά τους οι περιπτερούχοι στους περισσότερους νομούς της χώρας για τρεις συνεχείς ημέρες, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας των περιορισμένων ποσοστών κερδοφορίας τους, που επέφερε η αύξηση του ΦΠΑ στα πακέτα των τισγάρων.
“Αγωνιζόμαστε για να… θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ελάχιστο ποσοστό κέρδους ύψους 8,2% στα προϊόντα καπνού. Μόνο έτσι θα παραμείνουμε βιώσιμοι, καθώς πλέον έχουμε φτάσει σε σημείο το κέρδος από τα τσιγάρα να είναι μικρότερο από την αγορά χαρτιού για την ταμειακή μηχανή”, δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων “Η Ελπίς” Βασίλης Γκουβίνας.
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Ελλάδας αποφάσισε τις τριήμερες κινητοποιήσεις, ενώ την Παρασκευή τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Κόγιας και 28 ακόμα συνάδελφοί του από τις τοπικές ενώσεις του κλάδου θα αρχίσουν απεργία πείνας διαρκείας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα απειλούν με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 29, 30 και 31 Οκτωβρίου, σε περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο αναπροσαρμογής των φόρων στα τσιγάρα, ωστόσο δεν έχουν δεσμευτεί εγγράφως για κάτι τέτοιο.

πηγή: news247.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.