ΣΟΚ Κίνα: Μητέρα σκότωσε την 5χρονη κόρη της γιατί δεν μπορούσε να πει ένα ποίημα



2large_25042Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια μητέρα ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την πεντάχρονη κόρη της γιατί δεν μπορούσε να απαγγείλει ένα…ποίημα.
Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινό. Κινέζα μπήκε σε πέντε χρόνια δικαστικής επιτήρησης επειδή ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την πεντάχρονη κόρη της, η οποία δεν μπορούσε να απομνημονεύσει ένα ποίημα της δυναστείας των Τανγκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου.
Η Ταν Χονγκγινγκ καταδικάστηκε χθες Τρίτη από δικαστήριο της ανατολικής επαρχίας Ζετζιάνγκ σε φυλάκιση τριών χρόνων, η οποία μετατράπηκε σε πέντε χρόνια δικαστικής επιτήρησης, επισημαίνει η εφημερίδα, που όμως δεν εξηγεί γιατί της επιβλήθηκε τόσο ελαφριά ποινή.
Τον περασμένο Μάρτιο, η Ταν ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την κόρη της επειδή δεν κατάφερνε να απαγγείλει απέξω ένα ποίημα της δυναστείας των Τανγκ (618-907), συνηθισμένη άσκηση για τους μαθητές στην Κίνα.
Η κατηγορούμενη δήλωσε πως “χτύπησε το παιδί πέντε ή έξι φορές” στο πίσω μέρος του κεφαλιού, την ώρα που προσπαθούσε να μάθει απέξω το ποίημα. Ο θάνατος του κοριτσιού δηλώθηκε την επόμενη ημέρα.

πηγή: suvlaki.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.