Η Θεραπεία της Κυτταρίτιδας..ποια είναι τελικά;12kitaritida_artH “κυτταρίτιδα” δεν είναι πάθηση, μάλιστα διάβασα κάπου ότι η λέξη (cellulite) δημιουργήθηκε από εταιρίες καλλυντικών για να περιγράψουν αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο για πολλά άτομα αποτελεί πρόβλημα που επηρεάζει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση τους. Για να κάνεις κάτι για την κυτταρίτιδα πρέπει να ξέρεις τι την προκαλεί. Η κυτταρίτιδα είναι απλά ένας τρόπος αποθήκευσης λίπους που αντί να αποθηκεύεται διάχυτα αποθηκεύεται μαζεμένα χωρισμένο από ίνες με αποτέλεσμα να παρουσιάζει την εμφάνιση της φλούδας πορτοκαλιού. Είναι κυρίως κληρονομικό, αν το είχε η μαμά σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να το έχεις και συ. Και γι’ αυτό βλέπεις πολλά άτομα που δεν γυμνάζονται καθόλου χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας. Δεν οφείλεται σε κακή κυκλοφορία η σε τοξίνες η σε πρόβλημα με το λεμφικό σύστημα όπως ισχυρίζονται τα διάφορα κέντρα αισθητικής και εταιρείες που παράγουν προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας. Άρα αφού δεν οφείλεται σε αυτά, όλες οι κρέμες και προϊόντα που περιέχουν συστατικά που βοηθούν τη κυκλοφορία είναι στην ουσία άχρηστα. Άτομα που κάνουν καθιστική ζωή, έχουν άγχος και παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα. Τι μπορείς να κάνεις: …
Η αλήθεια είναι ότι διατροφικά όχι και πολλά, η καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους και αυτό να βελτιώσει λίγο την κατάσταση, αλλά τίποτα άλλο. Ενώ το επιπλέον βάρος μπορεί να επιβαρύνει τη κυτταρίτιδα, αλλά μπορεί και όχι. Υπάρχουν πολλά υπέρβαρα άτομα που δεν έχουν κυτταρίτιδα, και πολλά αδύνατα που έχουν κυτταρίτιδα. Η άσκηση είναι πιο αποτελεσματική (έχεις δει πολλές αθλήτριες με κυτταρίτιδα;) και ειδικά η άσκηση με βάρη που εστιάζεται στα προβληματικά σημεία. Οι κρέμες και τα μασάζ μπορεί να έχουν ένα επιφανειακό αποτέλεσμα που επανέρχεται γρήγορα όταν σταματήσεις. Βέβαια και σε αυτό το θέμα η παραπληροφόρηση είναι μεγάλη, μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω άρθρα με τίτλους “Κάψτε την κυτταρίτιδα με τρεις κινήσεις” (Ελευθεροτυπία) η τα “Τα «όπλα» εναντίον της κυτταρίτιδας” (Νέα) να προωθούν κάποιες μεθόδους που η πλειοψηφία της επιστημονικής κοινότητας τα αμφισβητεί (εκτός από αυτούς που έχουν κάποιο κέρδος) και με κάνει να αμφισβητώ πολύ τις πηγές τους. Μελλοντικά μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες θεραπείες που να έχουν αποτέλεσμα ως τότε όμως…γυμναστική.

πηγή: natofao.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.