Νίκη…όπως να ναι!



hellasΓράψαμε και πριν το ματς, ότι αυτό που μετράει είναι η νίκη. Και κόντρα στο Ισραήλ ήρθαν οι 3 βαθμοί, αλλά αυτή την φορά, χωρίς να έχουμε καλή εικόνα. Και ήρθε για τρεις λόγους.

1ον. Απουσίαζε ο Μπεναγιούν (και κατά δεύτερο λόγο ο Μπεν Χαϊμ). Χωρίς τον αρχηγό τους οι Ισραηλινοί χάνουν το 40 % της δυναμικότητας τους. Και στο Καραϊσκάκη έπαιξαν ποδόσφαιρο, δημιούργησαν ευκαιρίες και φάσεις, αλλά ήταν φανερό, ότι έλειπε η προσωπικότητα στην 11άδα για να τους «ανεβάσει». Καλοί οι Σεχτέρ και Ραφαέλο, αλλά πολύ μόνοι τους.

2ον. Η άμυνα ψηλά, που επέλεξε ο Φερναντέζ, και διατήρησε 90 λεπτά. Και παρότι δεν παρουσιάσαμε ούτε μισή κομπίνα, για να βγάλουμε παίκτες από τις πίσω γραμμές, τουλάχιστον ο Σαλπιγγίδης στις 2-3 σωστές κάθετες, που βγήκαν, ήταν ο καθοριστικός παίκτης, χάρις στην ταχύτητα του. Τώρα εάν ήταν θέμα, ότι ήταν «διαβασμένος» ο Σάντος (όπως άκουσα κατά κόρον στο ραδιόφωνο) ή απλά του βγήκε, το συζητάμε.

3ον… Ο Σουηδός διαιτητής. Εάν με την ίδια ευκολία, που κατελόγισε το πέναλτυ υπέρ μας, σφύριζε και για τους αντιπάλους, το σκορ θα ήταν διαφορετικό.

Το πρώτο 45λεπτο έγραψε Ελλάδα, απλά και μόνο, γιατί υπήρξε το γκολ του Σαλπιγγίδη. Ένα τέρμα, που προέρχεται από τη οξυδέρκεια του Καφέ και την ταχύτητα του επιθετικού του ΠΑΟΚ και το ωραίο (όσο και τυχερό τελείωμα). Η επιμονή του Φερναντέζ να πιέζει τόσο ψηλά και να ανεβάζει την άμυνα του κοντά στην σέντρα, ήταν το αδύνατο σημείο του Ισραήλ. Το οποίο όμως εκμεταλλευτήκαμε ελάχιστα. Κατά τα άλλα, τελείως προβληματική εικόνα. Με αμυντικά χαφ, τον Καφέ και τον Καραγκούνη (καινούργια θέση στα 30φεύγα για τον αρχηγό), κανείς δεν έκοβε στο κέντρο. Ο Κατσουράνης έχει μετατραπεί σε «Ιβιτς του ΠΑΟΚ», χωρίς όμως να κάνει αντίστοιχη δουλειά.  Όλη η πίεση έπεφτε στην 4άδα της άμυνας, που αντιμετώπισε προβλήματα. Βύντρα και Σπυρόπουλος (με μηδαμινή συμμετοχή επιθετικά) και κυρίως Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος, έχασαν τους αντιπάλους τους αρκετές φορές. Απόδειξη και τα 2 πεντακάθαρα πέναλτυ, που δεν είδε ο Σουηδός διαιτητής. Το έχουμε ξαναπεί ότι έχουμε υπερεκτιμήσει τις ικανότητες του νέου κεντρικού διδύμου της άμυνας μας, που θέλει πολλά παιχνίδια ακόμη για να έχει σταθερά υψηλή απόδοση.
Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τους Ισραηλινούς να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, και να σκοράρουν, όπως το δικαιούνταν. Το νικητήριο γκολ όμως να το βάζουμε εμείς με το πέναλτυ, που κέρδισε σε μια όμοια με το 1ο γκολ φάση του Σάλπι. Όταν στο 70 γύρισε ο Κατσουράνης δίπλα στον Καφέ, κάπως καλύψαμε λίγο καλύτερα τις επιθέσεις, αλλά και πάλι όποτε ήθελαν πατούσαν την περιοχή μας. Στο ποδόσφαιρο όμως, δεν έρχεται πάντα το αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα πάνω στο γήπεδο.
Μοναδικό κέρδος (εκτός των βαθμών) η εξαιρετική παρουσία του Φετφατζίδη (που όποτε του έδωσαν την μπάλλα στα πόδια είχε την ατομική ενέργεια, που χρειάζεται η εθνική), και η φιλοτιμία και ταχύτητα του Σαλπιγγίδη, ενώ ο Σαμαράς είχε μόνο ημιτελείς προσπάθειες. Και η όποια φάση βγήκε, προέκυψε κυρίως από βαθιά μπαλλιά για τον σκόρερ.
Προχωράμε όμως και μάλλον δεν χάνουμε πια την 2η θέση. Για την 1η έχει μέλλον ακόμη.

ΥΓ1. Σε 2ο συνεχόμενο παιχνίδι ο Σάντος αργεί στην διαχείριση των αλλαγών (εκτός της αναγκαστικής του Νίνη, φτάσαμε στο 80 πάλι), καθώς φώναζε από πιο νωρίς η ομάδα, ότι ήθελε διορθωτικές κινήσεις. Όπως τα λέγαμε στον Ρεχάγκελ για τις εμμονές του, να το επισημαίνουμε και τώρα, αν και ο Πορτογάλος τουλάχιστον χρησιμοποιεί πολλά νέα πρόσωπα (με αλλαγές πάντως περισσότερο διαδικαστικές και χωρίς δόση ρίσκου)

ΥΓ2. Φετφατζίδης και Τοροσίδης, Νίνης, αλλά και Σαμαράς (έστω και με τις ημιτελείς προσπάθειες του) μπορούν να παράξουν ποδόσφαιρο και να μην «πονάνε τα μάτια μας», όπως στο πρόσφατο παρελθόν, από το θέαμα της εθνικής. Δεν είναι μόνο οι «αθλητικοί ποδοσφαιριστές», υπάρχουν και εκείνοι πλέον που το «κλοτσάνε το τόπι».

ΥΓ3. Εγώ ξέρω, ότι το ροτέϊσον γίνεται στους επιβαρυμένους οργανισμούς και όχι σε παιδιά 22 χρόνων. Και κατά την διάρκεια του αγώνα και όσο κυλούσε το χρονόμετρο, νομίζω ότι ήταν πολύ φανερό αυτό.

ΥΓ4 Λέγαμε πριν λίγο καιρό για το χωράφι του ΟΑΚΑ, αλλά τι έγινε στο Καραϊσκάκη; Αγωνιστικός χώρος γεμάτος παγίδες.

ΥΓ5 Άσχετο. Τελικά πότε είναι των «Αγίων Θεοδώρων»;

πηγή: theplayer.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.