Δήμος Σερβίων: Αρνηση σε μια μεγάλη επένδυση



news-deh-fotovoltaiko-parko-kozaniΜία ώριμη επένδυση που θα αγγίξει τα 80.000.000 Ευρώ κινδυνεύει να χαθεί για την περιοχή των Σερβίων εξαιτίας της άρνησης Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων.
Πρόκειται για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο που προτίθεται να κατασκευάσει η Kozani Energy Ανώνυμη Ενεργειακή Εταιρία στη θέση «Τούμπα» του Δ.Δ. Καστανιάς ζητώντας την εκμίσθωση έκτασης 580 στρεμμάτων από το Δήμο Σερβίων. Το θέμα ήρθε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων όπου και συζητήθηκε η σχετική πρόταση για την εκμίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης.
Εκπρόσωποι της εταιρίας έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία της επένδυσης ενώ παράλληλα απάντησαν στα ερωτήματα του Δημάρχου Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιού, των Δημοτικών Συμβούλων όπως επίσης και των υποψηφίων Δημάρχων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και δήλωσαν θετικοί στο να υλοποιηθεί η επένδυση.
Η απόφαση για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης εκμίσθωσης απαιτούσε την πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης Γεώργιο Μπάκανο και Ευάγγελο Βαρσαμή και υποψήφιους εκ νέου με τον συνδυασμό του κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλου να τάσσονται αρνητικά στην υλοποίηση μιας επένδυσης που αναμένεται να δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία.
Η συγκεκριμένη επένδυση θεωρείται… ιδιαίτερα σημαντική σε μία δύσκολη περίοδο, με την ανεργία να αυξάνεται και την τοπική οικονομία να ασφυκτιά καθώς θα εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της 500 περίπου θέσεις εργασίας ενώ σε μόνιμη βάση η εταιρία θα απασχολεί περίπου 20 άτομα.
Επίσης η κατασκευαστική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί και μέχρι ολοκλήρωσης του έργου θα ενισχύσει την τοπική οικονομία καθώς μεγάλο μέρος της επένδυσης θα διοχετευθεί στις επιχειρήσεις και βιοτεχνίες της ευρύτερης περιοχής. Μεγάλο θα είναι το όφελος και του Δήμου τόσο από το ύψος του ενοικίου της έκτασης (170 ευρώ το στρέμμα) όσο και από την καταβολή ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τα ετήσια έσοδα του έργου. Συνολικά το χρηματικό όφελος του Δήμου αναμένεται να ξεπερνά κάθε χρόνο τις 300.000 Ευρώ.
Είναι τραγικό και απαράδεκτο σε μία περίοδο που γενικότερα η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση μία τόσο μεγάλη ιδιωτική επένδυση που δεν θέτει σε περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνδυνο την περιοχή να «αποβάλλεται» στο όνομα μικροπολιτικών συμφερόντων. Ορισμένοι μάλιστα δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους σε σχέση με την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας χωρίς μάλιστα να εξηγούν γιατί λένε όχι σε μία τέτοιου μεγέθους επένδυση.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Σερβίων

πηγή: ο χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.