Πουλήθηκε η Λίβερπουλ!



liverΗ Λίβερπουλ άλλαξε χέρια. Όπως ανακοίνωσε και επίσημα το διοικητικό συμβούλιο των κόκκινων, οι μετοχές των Αμερικανών Τζορτζ Ζιλέτ και Τομς Χικς θα περάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών της ομάδα μπέιζμπολ Boston Red Sox. Είναι σίγουρα μια σημαντική ημέρα για τους φίλους της Λίβερπουλ, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει στην απαξίωση, αφού όπως ανακοινώθηκε και επίσημα στο site της ομάδας ο σύλλογος θα αλλάξει χέρια. Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη ημέρα που οι δυο Αμερικανοί πάτησαν το πόδι τους στην Αγγλία και την Λίβερπουλ, κανείς φίλος των reds δεν ήθελε να αναλάβουν τις τύχες της αγαπημένης τους ομάδας. Πείτε το ένστικτο, πείτε ότι κάτι ήξεραν, πάντως έπεσαν μέσα.
Στα τρία χρόνια που κράτησαν τις τύχες της ομάδας, Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ κατάφεραν να περάσουν στην πλήρη απαξίωση τον σύλλογο χρεώνοντας τον συνολικά με το αστρονομικό ποσό των 340 εκ. Ευρώ!
Επιτέλους τέλος!
Ο εφιάλτης τελείωσε όμως, αφού πλέον… η Λίβερπουλ αλλάζει χέρια και τις τύχες της ομάδας θα πάρουν οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ Boston Ren Sox.
“Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με επιτυχία την διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της NESV, η οποία πληρούσε σχεδόν όλα τα κριτήρια που ορίζονται για την εξεύρεση νέου ιδιοκτήτη. Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι αυτή του νικητή, κάτι που εφαρμόζεται και στην ομάδα Red Sox.
Συναντηθήκαμε σε Βοστόνη, Λονδίνο και Λίβερπουλ για αρκετό διάστημα και πρέπει να πω πως είναι εντυπωσιασμένος με το όραμα τους για τον σύλλογο.
Με την κατάργηση επιβάρυνσης του χρέους, αυτή η προσφορά μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στις επενδύσεις στην ομάδα. Είμαι στεναχωρημένος μόνο με το γεγονός πως οι πρώην ιδιοκτήτες έκαναν τα πάντα για να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νομικές διαδικασίες προκειμένοι να ολοκληρωθεί η πώληση”, είπε ο πρόεδρος της Λίβερπουλ Μάρτιν Μπράουτον.

πηγή: sport24.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.