Εκκλησιάζονται… σε σχολείο στο Δίλοφο



0000000000dilofo12212Σε μία αίθουσα του σχολείου στο Δίλοφο Κοζάνης -που παραμένει κλειστό από τη δεκαετία του ’70 λόγω έλλειψης μαθητών- εκκλησιάζονται οι κάτοικοι, καθώς η μοναδική και ιστορική εκκλησία του χωριού κινδυνεύει με κατάρρευση.
Πρόκειται για τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος επλήγη αρχικά από τους σεισμούς του 1995. Τότε με παρεμβάσεις της 11ης Εφορείας εκπονήθηκαν μελέτες και το 1997 ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2001.
Τον Φεβρουάριο του 2010, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων υποχώρησαν τα αργιλικά πετρώματα πάνω στα οποία είναι χτισμένο το μεγαλύτερο τμήμα του ναού. Οι ζημίες που προκλήθηκαν είναι σοβαρές καθώς υπάρχουν μεγάλες ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τόσο στον κεντρικό θόλο όσο και στη βόρεια και την ανατολική πλευρά του οικήματος.
Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε πρωτοβουλία των αρμόδιων αρχών για την αποκατάσταση των ζημιών κι έτσι οι ντόπιοι εκκλησιάζονται στο σχολείο…

πηγή: zougla.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.