«Οι κάτοικοι της Ρώμης είναι γουρούνια»rome_531_355Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η παραπάνω φράση βγήκε από τα χείλη του Ιταλού υπουργού Μεταρρυθμίσεων και ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρτο Μπόσι!

Κατά τη διάρκεια διαγωνισμού ομορφιάς στη Μόντσα, όπου έδωσε το παρόν ο Ιταλός υπουργός, ο Μπόσι θέλησε να στηρίξει την άποψή του για την ανάγκη ορισμένα υπουργεία να μεταφερθούν στην ιταλική περιφέρεια. Και επέλεξε τον συγκεκριμένο τρόπο για να το κάνει…

«Τα υπουργεία δεν μπορεί να είναι όλα στην Ρώμη όπου κάποιος βρίσκει τα αρχικά SPQR που στα λατινικά σημαίνουν Senatus Populusque Romanus (Η γερουσία και ο λαός της Ρώμης) αλλά για εμάς εδώ στον βορρά σημαίνουν Sono Porci Questi Romani (Αυτοί οι Ρωμαίοι είναι γουρούνια)», είπε.

«Αυτή τη φορά ο Μπόσι ξεπέρασε κάθε όριο», ήταν η αντίδραση του δημάρχου της «αιώνιας πόλης» Τζιάνι Αλεμάνο. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Φραντσέσκο Ρουτέλι, προχώρησε ακόμη πιο πέρα και ζήτησε την παραίτηση του Ουμπέρτο Μπόσι.

 

πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.