Αποκλειστική συνέντευξη της μητέρας της Ανθής Λινάρδου στο KOZANILIFE.GR – Τι λέει 2 χρόνια μετά τη δολοφονία της κόρης της



anthi56756635653

Μία αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε η μητέρα της Ανθής Λινάρδου, η  Παρασκευή , στο KOZANILIFE.GR, με αφορμή το νέο δικαστήριο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία ότι ο ίδιος σε επαφή με συγκρατούμενο του, κατέστρωνε σχέδιο που θα προκαλούσε σωματικές βλάβες στην ίδια. Επίσης, η κα. Λινάρδου μιλάει δύο χρόνια μετά, για το πώς είναι τα παιδιά σήμερα και πώς είναι η καθημερινότητά τους.

Η ίδια δήλωσε στο KOZANILIFE.GR, εμφανώς καταβεβλημένη:

«Παραβρέθηκα χθες στο δικαστήριο, γιατί το θεώρησα χρέος μου αφού κλήθηκα για να καταθέσω αυτά τα οποία γνωρίζω. Καιρό τώρα, υπήρχαν φήμες που είχαν φτάσει στα αυτιά μου ότι κάτι κακό ετοιμάζεται για μενα. Χθες στο δικαστήριο πείστηκα ότι πρόκειται για αυτή την κατηγορία».

– Τι είδους φήμες είχαν φτάσει στα αυτιά σας;
Μου είχαν μεταφέρει διάφοροι άνθρωποι από το Βελβεντό ότι υπάρχουν φήμες ότι θα μου κάνουν κακό και αυτό σχεδιάζεται μέσα στις φυλακές. Μάλιστα το καλοκαίρι φημολογούνταν ότι η μεταγωγή του έγινε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Τον Μάιο αν θυμάμαι καλά, την ώρα που άφησα τα παιδιά στο σχολείο τους, άνοιξε κάποιος άγνωστος την πόρτα του αυτοκινήτου και μου είπε: “Δεν με γνωρίζετε, εγώ σας γνωρίζω… Να προσέχετε, διατρέχετε κίνδυνο… Σχεδιάζεται κάποιο κακό εναντίον σας” και έφυγε, δεν πρόλαβα να αντιδράσω και να πω κάτι. Μετά από λίγο καιρό με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, όπου και πάλι δεν με ενημέρωσαν για ποιο λόγο ακριβώς βρισκόμουν εκεί, αλλά πλέον είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, αφού ό,τι με είχαν ρωτήσει αφορούσε το αν φοβάμαι και το αν δέχομαι απειλές.

– Δεχόσασταν απειλές για τη ζωή σας;
Από τη στιγμή που έγινε το κακό, δεχόμουν και δέχομαι πολλές κλήσεις με απόκρυψη, στις οποίες δεν απαντάω. Συνδέοντας όλα τα κομμάτια, μπορώ να πω και ότι στο παρελθόν το πρώτο διάστημα, είχα αντιληφθεί αποδεδειγμένα κάποιον κάτω από σπίτι μου να με παρακολουθεί.

– Τι εννοείται αποδεδειγμένα;
Κατατέθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο κάποιες φωτογραφίες από το σπίτι μου, από τους χώρους που κινούμαι. Αυτό με κάνει να ανησυχώ περισσότερο για το μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

– Τι σας φοβίζει πιο πολύ κα. Λινάρδου;
Σίγουρα υπάρχει από την πρώτη στιγμή ένας ενεργός φόβος. Περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω μονίμως πίσω μου. Ο φόβος μου δε, έγινε μεγαλύτερος όταν έπεσε στην αντίληψη μου ότι με παρακολουθούσαν κάτω από το σπίτι μου και φυσικά όταν έμαθα χθες στο δικαστήριο, ότι όλα αυτά που φημολογούνταν τόσο καιρό, είναι η κατηγορία που τον βαρύνει. Όμως ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι τα παιδιά, μη μου αρπάξουν κάποιο παιδί για να με βγάλουν ακατάλληλη. Δόθηκε μία λυσσαλέα μάχη για την επιμέλεια των παιδιών όπως θυμάστε. Σκεφτείτε μονάχα να μην είχε βρεθεί το παιδί μου από την αστυνομία που λειτούργησε τόσο άψογα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, τα εγγόνια μου θα ζούσαν με ποιόν σήμερα, με τον δολοφόνο της μητέρας τους;

– Έπειτα, που κληθήκατε από τη ΓΑΔΑ, από το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, κάνατε κάποια καταγγελία στον κατηγορούμενο;
Παρότι με κάλεσαν στη ΓΑΔΑ, παρότι υπήρχαν αυτές οι φήμες, παρότι υπήρχε άνθρωπος που με προειδοποίησε, παρότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι παρακολουθούμαι, δεν κάναμε καμία καταγγελία.

– Πώς είναι σήμερα τα παιδιά κα. Λινάρδου;
Τα παιδιά είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, χάρη στη ψυχολογική υποστήριξη που λαμβάνουν από τους παιδοψυχιάτρους της μέριμνας, οι οποίοι παρακολουθούν και τα παιδιά και εμένα. Είναι άριστοι μαθητές, με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, βέβαια σε βαθμό που να μην τα επιβαρύνουν. Έχουν προσαρμοστεί πλήρως και στο κοινωνικό και στο σχολικό τους περιβάλλον και είναι ισορροπημένα. Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε να διαχειριστούμε το πένθος των παιδιών. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας, ας μη γελιόμαστε. Τα παιδιά έχουν μεγάλα τραύματα, έχει δολοφονηθεί η μητέρα τους, ένα βαρύ πένθος από μόνο του και επιπρόσθετα πρέπει να δεχτούν ότι αυτό διαπράχθηκε από τον πατέρα τους. Ευτυχώς είμαστε πολύ δεμένοι και γίνεται πολύ καλή δουλειά, φυσικά και εγώ δέχομαι ψυχολογική υποστήριξη έτσι ώστε να το διαχειριστώ σωστά, είναι δεδομένο ότι μόνο η καλή πρόθεση δεν αρκεί, εδώ χρειάζεται διαρκή παρέμβαση ειδικών. Η παρουσία μου τους προσφέρει ηρεμία, κάθε φορά που πρόκειται να λείψω για δικαστήριο ταράζονται, δεν θέλουν να λείπω. Μάλιστα την τελευταία φορά, προχθές με ρώτησαν γεμάτα αγωνία: “Γιαγιά, μην μπεις και εσύ στη φυλακή. Θα γυρίσεις;” Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σενάρια κάνει ένα παιδί. Φυσικά τα καθησύχασα και τους εξήγησα ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

– Κα. Λινάρδου, την τελευταία φορά που μιλήσαμε, τα παιδιά γνωρίζανε ότι έφυγε η μητέρα τους από τη ζωή από “λάθος” του πατέρα. Σήμερα τους έχετε πει επακριβώς τι συνέβη;
Ναι, μας έχουνε πει να τους μιλήσουμε πλέον και να ξέρουν όλη την αλήθεια.

– Πώς μπορεί να το διαχειριστεί αυτό ένα παιδί;
Με τεράστια προσπάθεια και από τους ειδικούς και φυσικά με πολλή προσωπική δουλειά. Να είσαι πάντα εκεί, να χαμογελάς, να προσπαθείς να καλύψεις δυο μεγάλα κενά, της μητέρας και του πατέρα. Αλλά δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνουμε μία χαρά. Νομίζω πώς αν δεν είχα τα παιδιά, θα είχα κάνει κακό στον εαυτό μου. Δεν αντέχεται αυτός ο πόνος, μόνο μία μάνα με καταλαβαίνει που έχασε το παιδί της, με οποιονδήποτε τρόπο. Θέλω να τα προστατέψω τόσο πολύ, νοιώθω μία επιπλέον ανάγκη γι’ αυτό. Όση προστασία δεν μπόρεσα να προσφέρω στο παιδί μου που βρισκόταν μακριά. Φοβάμαι, τρέμω μήπως μου τα αρπάξουν για να με βγάλουν ακατάλληλη.

Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Αποκλειστική συνέντευξη της μητέρας της Ανθής Λινάρδου στο KOZANILIFE.GR – Τι λέει 2 χρόνια μετά τη δολοφονία της κόρης της

  1. Τα παιδιά να μείνουν στη γιαγιά που τα μεγαλώνει με αγάπη κ στοργή….ότι λει είναι αλήθεια…οι γονείς του δολοφόνου λένε ψέματα ότι τα παιδιά δεν περνάνε καλά!!! Θέλουν την επιμέλεια αλλά δε πρόκειται να τη πάρουν γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν κ καταλαβενουν..είναι άξια γυναίκα η κυρία Βούλα κ οποίος τη πειραξει θα ξεσηκωθούμε εδώ στη Αθήνα!!!!

  2. Το κάθαρμα να σαπίσει στην φυλακή είχε τρία αγγελούδια και έκανε τέτοιο κακό δεν είναι άνθρωπος …….

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.