Σε ρυθμούς Εμποροπανηγύρεων η Δυτική Μακεδονία – Έξι μεγάλα πανηγύρια «θεσμοί» για την περιοχή



niaimeros16_43567536

Οι καθιερωμένες ετήσιες εμποροπανηγύρεις έχουν ξεκινήσει ήδη στη Δυτική Μακεδονία.

Η αρχή έγινε με το πανηγύρι της Πτολεμαΐδας το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου με πάρα πολλές συμμετοχές.

Ίσως το μεγαλύτερο πανηγύρι και με τεράστια προσέλευση κόσμου θεωρείται αυτό του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου. 400 εκθέτες και πάνω από 100.000 επισκέπτες αναμένεται να το επισκεφτούν και φέτος.

Τη σκυτάλη παίρνει το πανηγύρι των Σερβίων το οποίο ξεκινά επίσημα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, με τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του μιας και το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ στο να σκεπαστούν τα περίπτερα των εμπόρων.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ξεκινάει η γνωστή εμποροπανήγυρης της Κοζάνης, ο Νιάημερος. Πολλοί αναμένονται να είναι για άλλη μια χρονιά οι μικροπωλητές – έμποροι αλλά και ο κόσμος που θα το επισκεφτεί.

Στις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιείται και το πανηγύρι των Γρεβενών, γνωστό ως «παζαρούλι», ενώ 5 με 9 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το πανηγύρι του Αμυνταίου.

Τα περισσότερα πανηγύρια του φθινοπώρου στη Δυτική Μακεδονία έχουν ιστορία πολλών ετών, μιας και χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και ήταν συνέχεια των εμποροπανηγύρεων της Λάρισας.

Στις μέρες μας αποτελούν θεσμό, με τον κόσμο να τα περιμένει ώστε να περιπλανηθεί σε αυτά για τα απαραίτητα ψώνια και τη βόλτα του.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Σε ρυθμούς Εμποροπανηγύρεων η Δυτική Μακεδονία – Έξι μεγάλα πανηγύρια «θεσμοί» για την περιοχή

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.