Τέλος στην αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΚ προσπαθεί να βάλει πολίτης της Κοζάνης, μηνύοντάς την!



dtjydtjydtjytjytjkdtkdtukiyu

– Συνεχίζεται η τακτική της ΔΕΥΑΚ στο να κόβει το νερό σε καταναλωτές που έχουν χρέη στην τηλεθέρμανση

– Προσπάθεια πολίτη της Κοζάνης να αλλάξει το καθεστώς με τη δημιουργία δεδικασμένου ώστε να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες από τη ΔΕΥΑΚ

Μήνυση υπέβαλλε κάτοικος της Κοζάνης στη ΔΕΥΑΚ η οποία του έκοψε το νερό, χωρίς ο ίδιος να έχει κάποιο ανοιχτό υπόλοιπο σε λογαριασμό ύδρευσης. Ο λόγος που η ΔΕΥΑΚ προέβη σε αυτή την πράξη είναι γιατί ο καταναλωτής είχε οφειλές στην τηλεθέρμανση.

Η διακοπή του νερού έγινε στο κατάστημα που διατηρεί ο ίδιος, απροειδοποίητα, χωρίς κάποιος υπάλληλος να τον έχει ενημερώσει.

Η μήνυση υποβλήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, εναντίον του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ ως νομίμου εκπροσώπου της Επιχείρησης αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Τι λέει ο καταγγέλλων στο KOZANILIFE.GR

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον πολίτη ο οποίος εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να φτάσει στον Εισαγγελέα.

Ο ίδιος διατηρεί κατάστημα στην Κοζάνη στο οποίο εργάζονται 7 άτομα. Λόγω των οικονομικών δυσκολιών αλλά και στο ότι το επάγγελμα που ασκεί είναι εποχιακό, υπήρξε μια αδυναμία πληρωμής στον λογαριασμό της τηλεθέρμανσης από πλευράς του, χωρίς όμως να έχει αφήσει απλήρωτο ποτέ τον λογαριασμό του νερού.

Ο ίδιος εξηγώντας τον λόγο που έφτασε στο σημείο να μηνύσει τη ΔΕΥΑΚ αναφέρει στο KOZANILIFE.GR:

«Αποφάσισα να μηνύσω τη ΔΕΥΑΚ όχι τόσο για το προσωπικό μου ζήτημα αλλά κυρίως ως προς τη γενικότερη νοοτροπία της Επιχείρησης. Η κατάσταση στην κοινωνία δεν είναι τόσο καλή όσο αφορά τα οικονομικά και δυστυχώς η συμπεριφορά της ΔΕΥΑΚ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει μια κοινωφελής επιχείρηση. Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν ένα ελάχιστο ποσό κατανάλωσης σε αυτούς τους πολίτες. Πιστεύοντας ότι εγώ βρίσκομαι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από αυτή τη μερίδα πολιτών, αποφάσισα να διαθέσω τα χρήματα που χρειάζεται κάποιος για να υποβάλει μήνυση, για να σταματήσει επιτέλους ο εκβιασμός που αυθαίρετα ασκεί η ΔΕΥΑΚ προς τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.

1dgthjdgthjdgthkdghkghj

(Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

3dghjkdghkmdghkdghjkhj

Το νερό ως κοινωνικό αγαθό και η κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΚ

Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που υπάρχουν και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Κατά πόσο αποτελεί κοινωνικό αγαθό κάτι το οποίο κόβεται με τόση ευκολία και όταν ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να ασκηθεί πίεση προς την αποπληρωμή ενός άλλου αγαθού και όχι του νερού;

Ποια είναι η κοινωνική πολιτική που ασκούν στις μέρες μας Δημοτικές Επιχειρήσεις σε ομάδες ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα;

Για ποιο λόγο δεν υπάρχουν κοινωνικά τιμολόγια στην τηλεθέρμανση Κοζάνης σε οικονομικά ασθενείς ομάδες;

Το να παρέχεις κοινωνικό τιμολόγιο νερού σε μια οικογένεια που δεν έχει εισοδήματα, μετατρέποντας έναν λογαριασμό νερού από 40 ευρώ σε 32 ευρώ και παράλληλα την ίδια οικογένεια να της κόβεις το νερό επειδή αδυνατεί να πληρώσει 700 ευρώ στην τηλεθέρμανση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοινωνική πολιτική.

Ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ; Πόσα από τα σπίτια και καταστήματα που τους κόβεται το νερό ανήκουν στους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΚ;

Το KOZANILIFE.GR τον τελευταίο καιρό έχει γίνει δέκτης πολλών παραπόνων, προβληματισμών αλλά και καταγγελιών από κατοίκους σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κοζάνης και διερευνά την κάθε περίπτωση.

Το ζήτημα είναι πόσες από αυτές τις περιπτώσεις κρύβουν από πίσω ένα οικογενειακό δράμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση της Εισαγγελίας Κοζάνης στην περίπτωση του πολίτη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

31 σχόλια στο άρθρο “Τέλος στην αυθαιρεσία της ΔΕΥΑΚ προσπαθεί να βάλει πολίτης της Κοζάνης, μηνύοντάς την!

  1. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα δυστυχώς…
    Μακάρι να βγει κάτι από αυτό αλλά δεν το νομίζω…
    Όλα λειτουργούν υπέρ τους…

  2. Οι υπόλοιποι που πληρώνουμε έχουμε ?? Μας περισσεύουν ?? Έχουμε κόψει τα πάντα για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς …Έχει επιχείρηση με 7 άτομα και δεν πληρώνει ?? Για μήνυση όμως βρήκε λεφτά …Ελπίζω ο δικαστής να βγάλει τη σωστή απόφαση ….

    1. Εγώ από ότι διαβάζω στο αποδεικτικό μια χαρά πλήρωσε το νερό και μάλιστα οκτώ μέρες νωρίτερα .Κανονικά αν ήταν φεσατζής θα μπορούσε να κάνη μια ρύθμιση να τους έδινε 20 ευρό το μήνα για νερό και τηλεθέρμανση και θα ήταν κύριος, χωρίς να του κόψουν το νερό και με 142,60 ευρο στην τσέπη.
      Οπότε φιλαράκι που κόπτεσαι για την ΔΕΥΑΚ δεν πείθεις .

    2. Σωστός ο παίχτης, δίωξε ρε άνθρωπε έναν υπάλληλο σου και μάλιστα παντρεμένο με παιδιά για να σου περισσέψουν για νερό και τηλεθέρμανση, ξέρεις πόσα ορφανά είναι εγκατεστημένα στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ που περιμένουν να φάνε.
      ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΤΡΕΠΌΜΑΣΤΕ ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΎΤΡΑ ΝΑ ΒΓΑΊΝΕΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΒΟΎΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΈΣΗ.

  3. ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΓΕ…..ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

    1. Τι έγινε ρε τι γράφει η μαρια?πουλάνε και προστασία στους ιδιοκτήτες εκεί στην ΔΕΥΑΚ έλα δεν το πιστεύω, αποκλείετε κάποιο λάθος θα έγινε εκεί μέσα όλοι ενδιαφεροντε για τον πολιτη .

      1. ναι κι ομως γιατι ημουν μαζι της οταν εγινε το περιστατικο και ο Διευθυντης ζητησε εξηγησεις απο τους υπαλληλους που της το κοψαν και της ζητησαν συγνωμη και πηγαν της το συνδεσαν….γι αυτο παμε κατα διαολου…

  4. Ωραία λογική ρε παιδιά.
    Για να μην πληρώσουμε, κάνουμε μια μήνυση και όλα καλά.
    Να πάω κι εγώ τότε να κάνω μηνύσεις στο σουπερμάρκετ στο βενζινάδικο στο περίπτερο στο φαρμακείο και σε όποιον με βάζει να πληρώσω αυτά που παίρνω και καταναλώνω.
    Τωρα θα μου πείτε έχεις και καταναλώνεις.
    Ναι να υπάρξει κοινωνική πολιτική, αλά όχι να το παρακάνουμε.
    Γιατί υπάρχουν πολλοί που έχουν και δεν πληρώνουν..

    1. Μας ραντίζουν

      - Edit

      Απαντήστε

      Εσύ αυτό κατάλαβες από όλο το άρθρο? ότι ο άνθρωπος δεν ήθελε να πληρώσει και τους έκανε μήνυση?.
      Για σένα αν αύριο η ΔΕΥΑΚ αποφασίσει ότι είναι δικαίωμα της όποιος δεν πληρώνει τους λογαριασμούς να τον πυροβολεί με επαναληπτική καραμπίνα θα βγεις και θα πεις καλά του έκανε τον μπαταξή?.
      Μάλλον θα αρχίσω να πιστεύω αυτούς που λένε ότι μας ραντίζουν.

      1. Φίλε μου το έχεις παρατραβήξει με το πυροβόλο.
        Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οι περισσότεροι που δεν πληρώνουν έχουν, και λένε δε βαριέσαι άσε την ΔΕΥΑΚ και την ΔΕΗ να λαμβάνει.
        Και σε παραπέμπω στον πιο κάτω σχολιαστή (22/09/2017 στις 01:52)
        Αν όλοι μας πληρώναμε κανονικά τους λογαριασμούς μας στην ώρα τους ( όχι μόνο στην ΔΕΥΑΚ ) τότε πιστεύω και οι υπηρεσίες να ήταν και φθηνότερες.

        1. Λάθος κάνεις αν όλοι πληρώναμε θα είχαμε πιο πολλούς διευθυντές και προϊσταμένους πιο πολύ προσωπικό και
          έργα με αδιαφανείς διαδικασίες που κάποιοι θα παίρναν την μίζα τους και η επιχείριση θα τανε πάλι στα ίδια χάλια.
          Σου έδωσα το ακραίο παράδειγμα με την καραμπίνα για να τονίσω που διαφωνώ με την πολιτική που εφαρμόζουν.
          Ναι, αν χρωστάς νερό να στο κόψουν, αν χρωστάς τηλεθέρμανση να στην κόψουν, αλλά να χρωστάς τηλεθέρμανση
          και να σε κόβουν το νερό είναι αυθαιρεσία δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και το χειρότερο είναι αυτό που έγραψε η ΜΑΡΙΑ
          στις 17:31 έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που πήγαν και κόψανε το νερό σε ενοικιαστή γιατί τους το ζήτησε ο ιδιοκτήτης
          χωρίς να χρωστά ούτε σετς στην ΔΕΥΑΚ .
          Δεν πρέπει να στηρίζουμε καμία κρατική η δημοτική επιχείρηση όταν αυθαιρετεί γιατί αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά
          τελεία και παύλα.

  5. Πολύ καλά έκανε. Αυτό το πράγμα να κόβουν το νερό εκβιαστικά έχει παραγίνει.
    Γιατί δεν κόβουν την τηλεθέρμανση;;;
    Πολλές φορές σκέφτηκα να κάνω το ίδιο δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν χρήματα ..

  6. Φυσικά και το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και μπλα μπλα μπλα.... γι'αυτό μπορείς να βάλεις βαρέλια και να χορέψεις τον χορό της βροχής.Ή μπορε

    - Edit

    Απαντήστε

    Φυσικά και το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και μπλα μπλα μπλα…. γι’αυτό μπορείς να βάλεις βαρέλια και να χορέψεις τον χορό της βροχής.Ή μπορείς να πάρεις νερό από την λίμνη της νεράιδας.Ή μπορείς να πας στον Αλιάκμονα με γουρνες να γεμίσεις.Ή στους αγίους Αναργύρους.Τοσες λύσεις.Αλλα οχι.Εσυ να κάνεις μήνυση σε μια επιχείρηση που πρέπει να λέμε και ευχαριστώ καθε μέρα που υπάρχει.Ο Τζαμπας πέθανε μαν μου.

  7. Ρεεε είστε καλά..? Την παλεύεται..? Χρωστάει τηλεθέρμανση κ του κόβουν το νερό..? Καλά σας κάνουν ρε.. Κ άλλα μνημόνια μέχρι να μην έχετε νερό να πιείτε.. Άχρηστοι..

  8. Λοιπόν το βρήκα , μιας και έχω επιχείρηση και μου χρωστάνε πολλά άτομα θα πάω στην ΔΕΥΑΚ και θα κάνουμε μία συμφωνία ,
    θα τους δίνω το 10% από τις εισπράξεις των ανεξόφλητων ποσών για να τους κόβουν το Νερό.
    Πιστεύω θα είναι εφικτό αυτό , εφόσον το κάνουν και αυτοί με τους 2 άσχετους λογαριασμούς Νερού και Τηλεθέρμανσης.

    άρα κύριε Νίκο θα σου κόψω το νερό ρε μπαταξή , γιατί μου χρωστάς 20 ευρώ για το ψωμί,
    οπότε λογικό να σου κόψω και το νερό , μπαταξή !!!!!

    Βρήκα και ένα πιο ωραίο όνομα που να ταιριάζει ΔΕΥΕΑΛ
    Δημόσια
    Επιχείρηση
    Υδρευσης και
    Είσπραξης
    Ανεξόφλητων
    Λογαριασμών

  9. Nα καταθέσεις μήνυση κατά παντός αν δεν κάνω λάθος πληρωνεις 150€.Βάλε και την σμοιβή του δικηγόρου κσι λοιπά δικαστικά έξοδα …Μήπως ήταν καλύτερα να πάει να πληρώσει την τηλεθέρμανση και να αφήσει τους λεονταρισμούς.?Γιατί με αυτό που ζητάει σε λίγο η δευακ θα χρεωκοπήσει.Γιατί πάει και πληρώνει τον λογαριασμό της κινητής πρώτα πρώτα?Γιατί ξέρει ότι εκεί δεν σηκώνει και πολλά πολλά.Αλλά δυστυχώς αντί να διαφυλάττουμε τους δημόσιους οργανισμούς απο μπαταχτσιλίκια επικαλούμαστε ότι μας κατέβει στο κεφάλι για να τους απαξιώσουμε και να καταστούν στην συνέχεια προβληματικές επιχειρήσεις.

    1. ΕΣΥ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ?
      ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ?
      ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ?
      ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΝΕΡΟ ΕΝΩ ΧΡΩΣΤΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ????
      ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝ ΕΤΗ 2017……..

  10. Για ένα κυβικό νερό το χρόνο αξία νερού 0,50ε πληρώνω σχεδόν 150 ευρώ το χρόνο έχω όλες τις αποδείξεις.Σαν δεν ντέπονται !!!! είναι μου λένε τά πάγια 12.5 ευρώ το μήνα και γιατί παρακαλώ να υπάρχουν πάγια; είναι νόμιμο αυτό; και από που φαίνεται η νομιμότητα; υπάρχει κρατική απόφαση, η η κάθε δημοτική αρχή αποφασίζει αυθαίρετα και ζητά ότι θέλει; Γνωρίζει κάποιος να μου πεί; πρίν πάω κι εγώ στόν εισαγγελέα!!!!
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ,Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΑΠΕΙΛΉ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΙΧΩΣ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

  11. Κ. Εισαγγελέα, κάντε έναν κόπο και μπείτε σε όλες τις υπηρεσίες, όπως ακριβώς μπαίνει η Αστυνομία στα μαγαζιά μας για ελέγχους.
    Μαζέψτε τις καταγγελίες και μελετήστε τις μία προς μία.
    Δεν πρόκειται να αλλάξουμε σας χώρα αν δε πέσει βαρύς ο πέλεκυς εκεί που γίνονται παρασπονδίες…
    Ο κόσμος ας μη διστάζει να καταγγέλλει όπου βλέπει λαμογιές, οι Εισαγγελείς κάνουν τη δουλειά τους, δεν είναι μπαμπούλες, δεν έχετε λόγο να φοβάστε.

  12. ορισμένοι είστε για μπάτσες τελικά… μπορείτε να σωπασετε απτο να εκτιθεστε… το κοζανιτικο ειναι μικρο ρε!!

  13. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.