Ο Χάρης Κάτανας για την απόφασή του να συνταχθεί στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας



katanas_xaris«ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

Ο Χάρης Κάτανας γράφει με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και για την απόφασή του να συνταχθεί στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

Η πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ήταν μια ομιλία με πολλούς αποδέκτες και σίγουρα όχι μόνο για εμάς μέσα στο Βελλίδειο. Εμείς, είχαμε μπροστά μας, έναν πολιτικό που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, που μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Για να μας οδηγήσει σε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον στο οποίο θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Είχαμε μπροστά μας έναν πολιτικό, που δεν αναφέρθηκε στα συνηθισμένα εναντίον της κυβέρνησης, αλλά παρουσίασε με ειλικρίνεια την πολιτική πρότασή του κι ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας, χωρίς να σπαταλήσει χρόνο για λαϊκισμό εντυπώσεων, για παλαιοκομματικές κορώνες, για ανούσιες αντιπαραθέσεις και διχαστική παρελθοντολογία. Είχαμε μπροστά μας, έναν πολιτικό που είναι έτοιμος, όχι απλώς να γίνει πρωθυπουργός άμεσα, αλλά και να βάλει ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης, όχι σχίζοντας μνημόνια αλλά φέρνοντας επενδύσεις.

Όμως άλλο είναι το σημαντικότερο κι έχει σχέση με αυτούς που δεν ήταν στο Βελλίδειο, αλλά άκουσαν τον Μητσοτάκη να θέτει τις προτεραιότητές του, για την οικονομία, την εργασία, την παιδεία, για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη ζωή και την καθημερινότητά των Ελλήνων. Τον άκουσαν και έγινε κατανοητός, διότι έδειξε ότι καταλαβαίνει τα ζητούμενα της κοινωνίας καλύτερα από κάθε άλλον πολιτικό. Στο διάστημα, μετά την εκδήλωση της ΔΕΘ, τόσο εγώ όσο και άλλοι, βγήκαμε έξω, μιλήσαμε με τον κόσμο για την ομιλία Μητσοτάκη, συζητήσαμε με συμπολίτες – συνεργάτες -συναδέλφους, για το περιεχόμενο της, ανταλλάξαμε απόψεις, ακούσαμε γνώμες και καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα. Ότι η ομιλία του, δεν έγινε αποδεκτή μόνο από ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά έγινε κατανοητή και θετικά αποδεκτή, από μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου, ξεπερνώντας τα ήδη διευρυμένα όρια της Νέας Δημοκρατίας. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε να πείσει τον κόσμο, ότι μπορεί να εγγυηθεί ρεαλιστική έξοδο από την κρίση, ανάπτυξη και προοπτική, μέσα από τη συνάντηση όλων μας, στο πεδίο της σύγχρονης πολίτικης και της υγιούς αντιπαράθεσης, μακριά από αναίτιους διχασμούς, σπάζοντας τα δεσμά που κρατούν τον τόπο καθηλωμένο στο παρελθόν.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν το αποκορύφωμα της δικαίωσης, στην απόφαση να ενταχθώ στη Νέα Δημοκρατία, να συμπορευτώ και να γίνω απλός συναγωνιστής, στην προσπάθεια να αλλάξουμε σελίδα και να πάει η Ελλάδα μπροστά. Αυτή η χρονική στιγμή, μου δίνει μάλιστα την ευκαιρία, να διατυπώσω δημόσια, σκέψεις που με απασχολούν από καιρό.

Ανήκω σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν λάθος πολιτικές επιλογές. Το παραδέχομαι ενώπιον όλων. Όσων με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, όσων εξακολουθούν να με θεωρούν φίλο τους, αλλά και όσων έχουν άλλη εντύπωση για εμένα, για τους οποίους πάντα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που ενδεχομένως μπορεί να μας χωρίζουν. Αναγνωρίζω ότι πολλά από όσα προηγήθηκαν, με χρεώνουν με πολιτικά βάρη, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, συνολικά. Εάν έμαθα κάτι, από τη μέχρι σήμερα παρουσία μου στην πολιτική, είναι να κοιτώ τον κόσμο ευθέως στα μάτια, στα λάθη να έχω το θάρρος της ειλικρινούς απολογίας, να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν αλλά και να είμαι αληθινός για τις προθέσεις και για τις επιλογές μου. Αυτό κάνω και σήμερα δημοσίως. Είναι σημαντικό να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, με αυτούς τους όρους. Έντιμα, ειλικρινά, υπεύθυνα, θαρραλέα.

Όσο για το μέλλον…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ τόνισε: «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον». Αυτό είναι το μήνυμα. Το μετερίζι δεν έχει σημασία, σημασία έχει η μάχη. Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε κι αυτή είναι η γλώσσα που ξέρουμε να μιλάμε στην αγορά, όπου ανέκαθεν ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Με καθαρές κουβέντες.

Στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα μας ενώνει, ο Νομός Κοζάνης μας ενώνει. Οι εποχές αλλάζουν και όλοι μαζί θα αλλάξουμε και θα φέρουμε το καινούργιο, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, χωρίς διαχωρισμούς. Με αξιοπιστία και αξιοκρατία, με δημοκρατία και με ίσες ευκαιρίες για όλους. Για να χτίσουμε το αύριο, από την αρχή.

Κάτανας Χάρης

4 σχόλια στο άρθρο “Ο Χάρης Κάτανας για την απόφασή του να συνταχθεί στον πολιτικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας

  1. ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΑΛΛΩΝ; ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ;ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ; ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ; Κ. ΚΑΤΑΝΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Σ΄΄ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    1. Καλά μας έπεισες για την “αυθόρμητη υποστήριξη”! Είναι δείγμα τεράστιου ξεπεσμού που ένας τέτοιος τύπος, εκλέχτηκε έστω και για 6 μήνες στο ελληνικό κοινοβούλιο – και είναι και από την περιοχή μας. Το “επίπεδό” του το είδαμε, όταν καθύβιζε ως “προδότες”, “γερμανοτσολιάδες” και “δοσίλογους” τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους ολόκληρης της περιοχής. Και το θράσσος του το βλέπουμε τώρα, που ψάχνει “στέγη” και το παίζει ξαφνικά νεοδημοκράτης, σαν να μην συναίβει τίποτα. Δεν βλέπει ψηφοδέλτιο στην ΝΔ ούτε με κυάλια…. αρκετά με τους δημαγωγούς θεομπαίχτες.

      1. ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

        - Edit

        Απαντήστε

        Δεν καθύβιζε ως «προδότες», «γερμανοτσολιάδες» και «δοσίλογους» τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους ολόκληρης της περιοχής, αλλά ΄΄τους εν τη βουλή΄΄. Προβοκάτσιες ; Προβοκάτσιες ; Όχι παιχνιδάκια μ΄ αυτά ! Αλλού ρε, που δε σε ξέρ΄ν !
        Εκτός και αν δεν σε κόβει !

  2. ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    - Edit

    Απαντήστε

    Το σωστό θα ήταν, μετά την προσχώρησή του στην Ν.Δ., να μη χρησθεί υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές, να κάτσει να τρίψει τον ΄΄κ@@@΄΄ του στον ΄΄πάγκο΄΄ και αν αποδειχθεί ό,τι είναι άξιο παλληκάρι, είναι νέος και το μέλλον δικό του, αν έχει και την σοφία της υπομονής και της αγωνιστικότητας ! Νομίζω ό,τι ο Κυριάκος θα πράξει αυτό που πρέπει !

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.