Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος: Ο 25χρονος Κοζανίτης start-uper που «ζεσταίνει» με γούνες όλο τον κόσμο – Διαβάστε τη συνέντευξή του στο KOZANILIFE.GR



17799246_1473211086031971_458543705875145854_n

Την ίδρυση της δικής του νεοφυούς επιχείρησης με έδρα την Κοζάνη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 ο 25χρονος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ενώ θα περίμενε κανείς να ακολουθήσει τον δρόμο του πατέρα του, του Αντώνη Σιαμπανόπολου, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος λογιστής στην Κοζάνη, ο ίδιος αντ’ αυτού σκέφτηκε να κάνει το δικό του επαγγελματικό άλμα στην παγκόσμια αγορά.

Υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ο Κοζανίτης start – uper έστησε το δικό του e-shop έπειτα από την σχετική έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε και με τις κατάλληλες μεθόδους πωλήσεων, η πορεία της εταιρείας του σημειώνει συνεχή άνοδο. Το haute-acorn.com αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό χώρο που μπορεί να βρει κανείς σχεδόν τα πάντα γύρω από τη γούνα.

Halfdeikkrtrlkyurltuluyfukyfu

Διαβάστε τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου στο KOZANILIFE.GR:

– Κωνσταντίνε καλησπέρα. Κατ’αρχάς, από που ορμώμενος ξεκίνησες την εταιρεία; Πως προέκυψε; Το σχεδίαζες καιρό;

Η ιδέα ήταν του πατέρα μου μιας και είχε χρόνια σχέσεις και επαφές με ανθρώπους στον κλάδο της γούνας. Εγώ ήμουν τότε στην Θεσσαλονίκη στο τελευταίο έτος των σπουδών μου και σε λίγους μήνες θα έμπαινα στρατό. Μία ημέρα με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι έχει μια ιδέα. Γύρισα την επομένη στην Κοζάνη, από όπου και κατάγομαι, την βρήκα πάρα πολύ καλή ευκαιρία και άρχισα να το σχεδιάζω την ίδια κιόλας μέρα. Περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα το κατάστημα ήταν έτοιμο και είχε ανεβεί online ( Μάιος – Ιούνιος 2016). Ήταν απρόσμενο μιας και δεν είχα μέχρι τότε καμιά σχέση με τον κόσμο της γούνας.

– Θα ήθελα να μου κάνεις μια περιγραφή της πορείας της επιχείρησης μέχρι και σήμερα.

Η επιχείρηση όπως είπα πιο πάνω δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έχει παρουσία στο διαδίκτυο μόλις λίγους μήνες. Η παρουσία της μέχρι τώρα είναι αρκετά ενθαρρυντική, η haute acorn μετράει ήδη αρκετές πωλήσεις παγκοσμίως και αρχίζει να γίνεται γνωστή στον κόσμο της γούνας ήδη από τον πρώτο χρόνο.

13254319_1090223817716046_7626320216149884180_n

– Ποια η σχέση σου με τον χώρο της γούνας αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Η προσωπική μου σχέση με τον χώρο της γούνας, της μόδας και του online shopping ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Κοιτώντας μερικά χρόνια πίσω δεν θα φανταζόμουν ότι θα έκανα κάτι τέτοιο.

– Γιατί επέλεξες αυτό το αντικείμενο;

Γιατί ήταν μία καλή ευκαιρία. Το e-commerce είναι ένας κλάδος με τεράστια ανάπτυξη και ο κλάδος της γούνας έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους. Επίσης είναι κάτι που το βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέρον.

– Τι μπορεί να βρεις κάποιος στην επιχείρησή σου;

Στο κατάστημά της haute acorn μπορείτε να βρείτε από παλτά μέχρι και γούνινες παντόφλες. Όλα είναι φτιαγμένα από αληθινή γούνα, και σχεδόν όλα κατασκευάζονται στην Καστοριά. Βέβαια προσπαθούμε συνεχώς να μεγαλώνουμε το εύρος τον προϊόντων μας και των συνεργασιών μας.

– Σε ποιες χώρες υπάρχει η μεγαλύτερη ανταπόκριση;

Έχουμε πουλήσει σε πολλές χώρες σε κάθε ήπειρο, οι πιο πολλές πωλήσεις έχουν γίνει σε Η.Π.Α και Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά στην Ελλάδα κυρίως στα αξεσουάρ και συγκεκριμένα στα γούνινα μπρελόκ.

17620237_1507166036021820_6944787879543805649_o

– Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις;

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό της εμπιστοσύνης ως προς την ποιότητα και την καταλληλότητα του μεγέθους. Όπως είπα νωρίτερα, τα προϊόντα μας φτιάχνονται από αληθινή γούνα, και είναι λογικό ο πελάτης να ανησυχεί για την ποιότητα και το μέγεθος, μιας και δεν το δοκιμάζει πριν το αγοράσει. Προσπαθήσαμε από την αρχή να συνεργαστούμε με αξιόπιστους παραγωγούς ώστε να μην υπάρχουν θέματα ποιότητας και προς το παρόν τα καταφέρνουμε. Στο θέμα του μεγέθους, ζητάμε πάντα από την πελάτισσα τις μετρήσεις του σώματός της ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

– Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο αντικείμενό σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα που πουλάνε αποκλειστικά γούνινα προϊόντα, οπότε θα έλεγα πως όχι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Επίσης στην Ευρώπη και την Αμερική παρατηρείται αύξηση της οικολογικής συνείδησης με σκοπό να μειώνονται συνεχώς τα καταστήματα γούνας σε πολλές μεγάλες πόλεις.

haute-acorn-fur-keychains

Επισκεφτείτε την εταιρεία haute-acorn.com και δείτε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της – Κλικ εδώ

– Πως βλέπεις το μέλλον της γούνας στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα δεν πιστεύω πως υπάρχει αρκετό αγοραστικό κοινό για τη γούνα, ίσως μόνο για κάποια γούνινα αξεσουάρ. Βέβαια οι Έλληνες παραγωγοί είναι εδώ και χρόνια προσανατολισμένοι σε ξένες αγορές, οπότε πιστεύω πως στο παραγωγικό κομμάτι έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες.

– Κωνσταντίνε, κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις τα σχέδιά σου για το μέλλον αλλά και ποιος είναι ο στόχος της εταιρείας;

Ο στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα στον τομέα της γούνας και να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη online collection γούνινων προϊόντων.

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

6 σχόλια στο άρθρο “Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος: Ο 25χρονος Κοζανίτης start-uper που «ζεσταίνει» με γούνες όλο τον κόσμο – Διαβάστε τη συνέντευξή του στο KOZANILIFE.GR

  1. Παπακώστας Γιώργος

    - Edit

    Απαντήστε

    Θα μπορούσες να έχεις γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής αλλά νομίζω και σοιυ εύχομαι να τα καταφέρεις με το διαδικτυακό εμπόριο σε μία πραγματικά έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Μπράβο Κων/νε

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.