Ένα ταξίδι στον Κρόκο Κοζάνης: Η μοναδική εμπειρία και μια νέα beauty άφιξη



Όταν σε καλούν να πας ένα ταξίδι, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περιπλάνηση στα κροκοχώραφα, ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που νιώθεις για αρχή. Έπειτα, ακολουθούν η ευγνωμοσύνη και η έκπληξη. Τέλος, αυτό που νιώθω ακόμα και τώρα που γράφω αυτό το κείμενο, μια ευχάριστη ανάμνηση για όσα είδες και έμαθες αλλά και μια ανακούφιση.

151_korres_krokos_sigomidi

Όλα αυτά χάρη στην ΚΟΡΡΕΣ, την ελληνική αυτή εταιρεία που όχι μόνο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει αλλά συνεχίζει να πρωτοπορεί προμηθεύοντας την αγορά με αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης. Ένα τέτοιο είναι και το λεγόμενο ελιξήριο νεότητας, το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος, ή αλλιώς ένα πολυτελές προϊόν με βασικό συστατικό τον Κρόκο Κοζάνης.

cof

Αυτό το προϊόν στάθηκε και η αφορμή του ταξιδιού αυτού και μάλλον τώρα ήρθε η ώρα να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένη.

Η πρόσκληση που ήρθε αφορούσε ένα ταξίδι στην Κοζάνη με στόχο να μάθουμε τα πάντα για τον παγκοσμίου φήμης Κρόκο Κοζάνης, ο οποίος αποτελεί την βασική ύλη για το νέο προϊόν περιποίησης προσώπου της ΚΟΡΡΕΣ.

Εκτός από την τυπική ενημέρωση για όλα τα οφέλη του τόσο ξεχωριστού αυτού φυτού, η ξενάγησή μας είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε και εμείς οι ίδιες στην συγκομιδή του κρόκου καθώς και να πάρουμε μέρος στη διαδικασία διαλογής των πολύτιμων κόκκινων στιγμάτων από τα πέταλα και τους στήμονες.

277_korres_krokos_2016

Με την editor in chief Ελένη Στασινοπούλου και την Κορίνα Βρούσια του typemystyle.com

Η ημέρα ξεκίνησε με πρωινό ξύπνημα και μεταφορά στο χωριό Κρόκος, όπου βρίσκεται η μοναδική κροκοκαλλιεργούμενη περιοχή της Ελλάδας. Μιλώντας με τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κρόκο και την συστηματική καλλιέργειά του μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι η συγκομιδή του γίνεται μέσα σε μόνο 20 ημέρες, περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβριου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, και ενώ το λουλούδι του φυτού είναι ανοιχτό, δηλαδή τα ξημερώματα μέχρι το πολύ τις 10 το πρωί.

cof

Μάλιστα, το λεγόμενο μάζεμα αποτελεί μια διαδικασία που επιδέχεται ιδιαίτερης προσοχής, για να μην καταστραφούν τα στίγματα, που τελικά αποτελούν και το πιο σημαντικό μέρος του λουλουδιού.

Η συνέχεια ήταν εξίσου ενδιαφέρουσα, αφού μεταφερθήκαμε σε ένα σπίτι για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία διαλογής.

20161026_132322

Γυναίκες όλων των ηλικιών με μεράκι, χαμόγελο αλλά και ζεστασιά μας καλωσόρισαν θερμά και μας εξήγησαν ότι η δική τους δουλειά είναι να ξεχωρίζουν προσεχτικά και υπομονετικά τα πέταλα από τα φρέσκα στίγματα κρόκου, τα όποια πρέπει να αποξηρανθούν για να μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, κρατώντας αναλλοίωτες τις ευεργετικές ιδιότητες, το άρωμα και το χρώμα.

cof

Και το πιο εντυπωσιακό; Από ένα κιλό φρέσκα στίγματα κρόκου το τελικό προϊόν είναι 200 γραμμάρια αποξηραμένων στιγμάτων ενώ χρειάζονται 150,000 άνθη για 1 κιλό αποξηραμένων στιγμάτων.

Ρυζόγαλο με κρόκο, φρέσκια λεμονάδα και μια διάθεση να τα πούμε όλα γέμισε το ζεστό σπιτικό, λίγο πριν αναχωρήσουμε.

Όσο ήμουν στο λεωφορείο για την επιστροφή συνέκρινα την αξία που έχει κερδίσει παγκοσμίως το επονομαζόμενο μπαχαρικό σαφράν και την αξιοπρόσεχτη ταπεινότητα και απλότητα που έχουν διατηρήσει αυτοί οι άνθρωποι. Έτσι μέσα μου γεννιόταν ένα συναίσθημα θαυμασμού προς αυτούς αλλά και προς την φύση και τι αυτή τελικά είναι ικανή να προσφέρει.

307_korres_krokos_2016

Τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν στοχευμένα σε όλες τις ομάδες κυττάρων οι οποίες ευθύνονται για τη συνολικά καλή κατάσταση της επιδερμίδας. Τις τόσο ευεργετικές ιδιότητες του Κρόκου αξιοποίησε η ΚΟΡΡΕΣ δημιουργώντας το Ελιξήριο Νεότητας Χρυσός Κρόκος, ένα booster με σπάνια αντιοξειδωτικά, προσφέροντας λαμπερό, υγιές δέρμα με ισχυρό αμυντικό μηχανισμό και ορατά αποτελέσματα ενάντια σε όλα τα σημάδια γήρανσης.

Περιέχει φρέσκο εκχύλισμα Κρόκου Κοζάνης, που σημαίνει ότι ενσωματώνεται στη σύνθεση εντός 24 ωρών από τη στιγμή παραγωγής του, για μέγιστη αντιοξειδωτική δύναμη. Lifting και ενίσχυση όγκου, βελτίωση σύσφιγξης και ελαστικότητας, μείωση εμφάνισης ρυτίδων, λάμψη, ομοιόμορφος τόνος και λεία επιδερμίδα – το αποτέλεσμα που προσφέρουν λίγες χρυσές σταγόνες του νέου ελιξηρίου ΚΟΡΡΕΣ, κατάλληλο για κάθε ηλικία και τύπο επιδερμίδας.

korres_golden-krocus-ageless-saffron-elixir

Πότε το εφαρμόζεις;
Μετά τον καθαρισμό του προσώπου πριν την κρέμα προσώπου ή το serum.

Από το missbloom.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ένα ταξίδι στον Κρόκο Κοζάνης: Η μοναδική εμπειρία και μια νέα beauty άφιξη

  1. Πειτε μας κ για την οικονομικη διαχειρηση του συναιτερισμου , ποσο πουλιεται ο κροκος; τι παιρνουν οι παραγωγοι; ποτε τα παιρνουν ( το πιο βασικο ) . Πειτε μας τι συμβαινει αναμεσα στην εταιρεια korres και τον συναιτερισμο ; ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ Κ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.