Πως περιγράφει Κοζανίτισσα την απόπειρα τηλεφωνικής απάτης που δέχθηκε! Τι της είπαν οι δράστες



epi-tilefonima-apati

Η γνωστή μέθοδος της τηλεφωνικής απάτης με υποτιθέμενα ατυχήματα που εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα, φαίνεται καλά κρατεί.

Η τελευταία επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης ήταν η επ΄αυτοφώρω σύλληψη 24χρονου Βούλγαρου, ο οποίος μαζί με τους συνεργούς του είχε «χτυπήσει» σε 39 συμπολίτες μας και μάλιστα κατάφερε να αποσπάσει 2.000 ευρώ από έναν 79χρονο.

Κλικ εδώ για την υπόθεση εξιχνίασης 39 περιπτώσεων απατών στην Κοζάνη.

Η έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα, αλλά και η ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης σε χωριά της Π.Ε Κοζάνης, προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος φαίνεται δεν ήταν αρκετή ώστε να φρενάρει τα “σχέδια” των επιτήδειων δραστών σε βάρος συνανθρώπων μας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της συμπολίτισσας μας, φαίνεται ότι δεν έπιασε “το κόλπο”, όμως έπιασε τόπο η ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αλλά και η δημοσιότητα που πήραν τα περιστατικά.

Όπως δήλωσε η ίδια στο KOZANILIFE.GR, ήταν ενήμερη για τη σωρεία περιστατικών και μας περιγράφει :

«Το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, είχα μιλήσει με την κόρη μου στο κινητό στις 23.30 με 12 παρά, η οποία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη και αφού με διαβεβαίωσε ότι είναι καλά και πηγαίνει για ύπνο, έμεινα ήσυχη. Μετά από λίγο, χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο με απόκρυψη και μία φωνή μου είπε:

– Μαμά, μάμα, τράκαρα! Τι κάνουμε τώρα;
Εγώ δεν πανικοβλήθηκα, επειδή ήξερα ότι η κόρη μου βρισκόταν στο σπίτι της και είχε πάει για ύπνο και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχε συμβεί αντίστοιχο περιστατικό στην πεθερά μου στη Θεσσαλονίκη και αυτό με έκανε να σκεφτώ γρήγορα.Έπειτα από μια παύση κάποιων δευτερολέπτων, της απάντησα με πολύ επιβλητικό ύφος:
-Τίποτα δεν θα κάνουμε…
Εκείνη προφανώς κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και μου ζήτησε συγνώμη και έκλεισε το τηλέφωνο».

Το περιστατικό αυτό από τη συγκεκριμένη σπείρα δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχει σωρεία καταγγελιών από ανθρώπους που δέχτηκαν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα και δεν ενέδωσαν στη παγίδα οι οποίοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης για την περαιτέρω διερεύνηση, όμως υπάρχει και η μερίδα ανθρώπων, όπου παρόλο την έντονη κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, αλλά και τη διενέργεια συλλήψεων, ενδίδουν από τον πανικό τους.

Όπως συστήνει και η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, να ενημερώνετε πάντα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας ή συγγενικού σας προσώπου.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

4 σχόλια στο άρθρο “Πως περιγράφει Κοζανίτισσα την απόπειρα τηλεφωνικής απάτης που δέχθηκε! Τι της είπαν οι δράστες

  1. Ειδοποίηση: Έτσι ξέφυγε μια γυναίκα στην Κοζάνη από τα «νύχια» των απατεώνων | Ράδιο Καλλονή 107,7 FM | Ποιοτική Μουσική και Έγκυρες και Έγκαιρες Ειδή

  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ!!!!ΑΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ….ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.