Δείτε φωτογραφίες: Περισσότερα από 100 νεκρά οικόσιτα ζώα στα Πετρανά Κοζάνης από αδέσποτα σκυλιά! Τι λέει ο Δήμος Κοζάνης για τα περιστατικά



1lukydgshrtahrea

Συνεχίζονται οι άγριες επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε οικόσιτα ζώα στα Πετρανά Κοζάνης.

Ένα πρόβλημα, που όπως φαίνεται δυσκολεύει την καθημερινότητα των κατοίκων, ενώ οι απώλειες οικόσιτων ζώων από τις επιθέσεις, αγγίζουν τα 110 νεκρά ζώα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, άλλες δύο επιθέσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη και Πέμπτη αντίστοιχα 26 και 27 Οκτωβρίου, σε κτηνοτροφικές μονάδες. Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν να επιτίθενται 2 με 3 συνήθως μεγαλόσωμα σκυλιά σε γουρούνια και πρόβατα, όπου ο συνολικός αριθμός ξεπερνά για τις δυο αυτές επιθέσεις τα 17 νεκρά ζώα και 10 τραυματισμένα ζώα, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιοι από την άγρια επίθεση, τα σκυλιά ξήλωσαν περίφραξη κτηνοτροφική μονάδας δαγκώνοντάς τη και άφησαν πίσω τους και ένα τραυματισμένο σκυλί .

Από τον τρόπο των επιθέσεων οι κάτοικοι αρχίζουν πλέον και τρομάζουν, αφού ολοένα οι εικόνες που αντικρίζουν γίνονται πιο αποκρουστικές, κάτι που παραπέμπει σε ενδεχόμενη λύσσα.

«Φοβόμαστε πλέον να κυκλοφορήσουμε στο χωριό, μία επίθεση σε άνθρωπο δεν θα ήταν καλό σενάριο… Είναι στο σύνολο πέντε σκυλιά, αλλά το ένα φαίνεται να είναι υποκινητής των επιθέσεων αυτών και τα άλλα απλά ακολουθούν.Όπως και να χει, θα πρέπει να απομακρυνθούν και ακόμα να δουν ποια ζώα έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις σε περίπτωση λύσσας.»

Το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετρανών κ. Αθανάσιο Αθανασίου, όπου συζήτησαν και τέθηκε το θέμα, ενώ η απάντηση που έλαβαν δεν ικανοποίησε στο έπακρο τους κατοίκους που αναμένουν αποζημίωση για τις απώλειες των ζώων τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρει, ότι αν κάποιο από αυτά εντοπιστεί και φέρει μικροτσιπ, μόνο τότε μπορούν να παραπέμψουν οι κάτοικοι την υπόθεση στον Εισαγγελέα, διεκδικώντας αποζημίωση από τον κάτοχο ή από τον Δήμο Κοζάνης.

Κλιμάκιο και Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης, βρίσκεται συνεχώς στα Πετρανά, προκειμένου να εντοπισθούν τα επιθετικά σκυλιά.

Οι φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από τα ζώα που δέχτηκαν επιθέσεις, είναι χαρακτηριστικές:

2jtgtgfrstnstnhg

3hjtsrehrshasfr

3zkultyflkutdykdyjt

4jytfxdjtfxtgf

5khyxcyghxcg

1lukydgshrtahrea

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

5 σχόλια στο άρθρο “Δείτε φωτογραφίες: Περισσότερα από 100 νεκρά οικόσιτα ζώα στα Πετρανά Κοζάνης από αδέσποτα σκυλιά! Τι λέει ο Δήμος Κοζάνης για τα περιστατικά

  1. Ειδοποίηση: Aγριες επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε οικόσιτα ζώα - ekorinthos.gr

  2. Ειδοποίηση: Σκληρές εικόνες μετά από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε πρόβατα και γουρούνια [pics] - Δημιουργίες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.