Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος 93χρονης στην Καστοριά – Συνελήφθη 53χρονος στη Λάρισα



Άμεσα εξιχνιάστηκε υπόθεση τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκε σε βάρος 93χρονης γυναίκας σε περιοχή της Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών.

Για την υπόθεση συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Λάρισα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε τηλεφωνικές απάτες.

Η απάτη σημειώθηκε το μεσημέρι της 16ης Απριλίου 2026, όταν άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον ιατρό και ισχυριζόμενος ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή, συνεργός γυναίκα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, ενισχύοντας την πειθώ του σεναρίου. Υπό το βάρος της πίεσης και χωρίς να αντιληφθεί την απάτη, η 93χρονη ακολούθησε τις οδηγίες τους και παρέδωσε σε προκαθορισμένο σημείο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες.

Ο 53χρονος, ο οποίος είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα», παρέλαβε τα χρήματα και απομακρύνθηκε. Ωστόσο, έπειτα από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα (17-04-2026) στη Λάρισα, όπου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.625 ευρώ και οι 10 χρυσές λίρες, οι οποίες αποδόθηκαν στην παθούσα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της απάτης.

Οι αρχές αναζητούν δύο ακόμη άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που συμμετείχαν στην απάτη, έχοντας ρόλους «ιατρού» και «συγγενικού προσώπου» αντίστοιχα. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και για τον εντοπισμό πιθανών επιπλέον θυμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν εκ νέου έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Σχολιάστε

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.