Κοζάνη και Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάστηκαν 6 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνεργείο αυτοκινήτων



 

 

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίωξης Ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, συνολικά -6- διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22-02-2023 έως 02-03-2023 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε συνεργείο αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (02-03-2023) το πρωί, -2- ημεδαποί, ηλικίας 50 και 26 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής,  ενώ αναζητούνται να τακτοποιηθούν τα στοιχεία και τρίτου ατόμου.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, αξιολόγηση και αξιοποίηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και ειδικότερα το τελευταίο δεκαήμερο, πραγματοποίησαν συνολικά -5- κλοπές σε καταστήματα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα των ιδιοκτητών, κατά περίπτωση, και από συνεργείο αυτοκινήτων αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια επιχείρησαν να το πουλήσουν.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi),  αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, ακολούθως  επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, παραβιάζοντας με διαρρηκτικά εργαλεία είτε κύριες εισόδους είτε παράθυρα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των στοιχείων του τρίτου ατόμου, καθώς και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.