Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης του ορειβάτη που χάθηκε σε ορεινή περιοχή του Βοΐου



etdjiksteyjkidtikeuytiy6u76uy76uy7

Αίσιο τέλος έλαβε η περιπέτεια του ορειβάτη από την Αθήνα, ο οποίος εξαφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια πορείας με την ομάδα του (κλικ εδώ για την αρχική είδηση της εξαφάνισης).

Ο άντρας εξαφανίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην ορεινή περιοχή του Βυθού Βοΐου στη θέση Πράσινη Σκάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, ο ορειβάτης στην προσπάθειά του να βρει την ομάδα του αφού είχε αντιληφθεί ότι απομακρύνθηκε από αυτή, προσπάθησε να πάρει το μονοπάτι από το οποίο είχαν ξεκινήσει την πορεία με αποτέλεσμα να χαθεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περιοχή την ώρα εκείνη επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Ο ίδιος επικοινώνησε γύρω στις 14.30 με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, όπου έδωσε το στίγμα του και ξεκίνησαν οι έρευνες από τις Αρχές για τον εντοπισμό του.

Γύρω στις 18.00, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον ορειβάτη ο οποίος έκανε σινιάλο με φακό που είχε μαζί του και ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, η επιχείρηση προσέγγισης και μεταφοράς του ορειβάτη σε ασφαλές σημείο διήρκησε αρκετή ώρα λόγω του δύσβατου σημείου και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ο ορειβάτης είναι καλά στην υγεία του και λίγο μετά τις 21:00 τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.