Βάγια Καρακούλα: Η Κοζανίτισσα αθλήτρια που σκοράρει εντός και… εκτός των παρκέ – Συνέντευξη στο KOZANILIFE.GR



18217843_10212486827543269_1649959212_n

Με παραστάσεις από ομάδες του Νομού Κοζάνης όπως ο Λασσάνης Κοζάνης και ο Απόλλων Πτολεμαΐδας, με τη χρονιά να την βρίσκει στο Ηρακλή της Α2 Γυναικών του μπάσκετ και με παραστάσεις από εθνικές ομάδες, η πανέμορφη Βάγια Καρακούλα από την Κοζάνη, έχει βαλθεί να κλέψει όχι μόνο τις καρδιές αλλά και τις εντυπώσεις του φίλαθλου κοινού. Και όλα αυτά, πριν κλείσει το 19ο χρόνο της ηλικίας της.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο KOZANILIFE.GR, στον δημοσιογράφο Καραδημούλα Σάκη:

– Βάγια καλησπέρα, δυστυχώς φέτος δεν καταφέρατε να κάνετε το μεγάλο βήμα και ηττηθήκατε στο τελευταίο παιχνίδι από τον Ίκαρο Καλλιθέας. Πως σχεδιάζετε το μέλλον στον Ηρακλή;

BK: Προς το παρόν έχουμε κάποιες μέρες ξεκούρασης ακόμη, έπειτα πρέπει να ανασυνταχτούμε ψυχικά και σωματικά και να δουλέψουμε όσο μπορούμε καλύτερα, γιατί όπως μου εκμυστηρεύτηκε η αρχηγός μας «Η καλύτερη και ουσιαστικότερη βελτίωση γίνεται τη μεταβατική περίοδο».

Η ομάδα της Καλλιθέας έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ηρακλή κι επικράτησε με 60-50, στον αγώνα μπαράζ που έγινε στον Βόλο και ανέβηκε στα «μεγάλα σαλόνια».

– Σε ποια ηλικία αποφάσισες να ξεκινήσεις το μπάσκετ και πως προέκυψε αυτή η απόφαση;

BK: Ξεκίνησα στα 9 μου, τότε ήταν παρακίνηση του πατέρα μου και όχι τόσο απόφαση, γιατί με έβλεπαν από μικρή ηλικία ακόμη ότι είχα μία ιδιαίτερη ανάπτυξη. Άρα το ότι ήμουν ψηλό παιδί από μικρή ηλικία σε συνδυασμό με την επιθυμία των γονέων μου να ασχοληθώ με τον αθλητισμό γενικά, με οδήγησαν εδώ που είμαι τώρα.

– Ήρθε η πρόταση από τον Ηρακλή. Πως αισθάνθηκες;

ΒΚ: Από τη μέρα που τελείωσε το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων ήξερα ότι θα βρισκόμουν σε μία μεγάλη ομάδα, διότι είχα μιλήσει με τον κόουτς Συρόπουλο από νωρίς και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Σίγουρα όταν πέρασε κάποιος καιρός και έφυγε ο ενθουσιασμός της πρώτης στιγμής και συνειδητοποίησα ότι θα παίζω στον Ηρακλή σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, ένιωσα και νιώθω πολύ περήφανη που αποτελώ μέλος αυτής της οικογένειας. Γιατί για οικογένεια πρόκειται, μια μεγάλη οικογένεια που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

– Πως κρίνεις το επίπεδο του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ; Σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελες να αγωνιστείς;

ΒΚ: Η δική μου ταπεινή γνώμη είναι πως το επίπεδο θα μπορούσε να είναι πολύ πολύ καλύτερο από το υπάρχον. Νομίζω αυτό μπορεί να το δει κανείς και από τη δυναμικότητα των εθνικών ομάδων. Θεωρώ πως υπάρχει πολύ καλό υλικό και ταλέντο στην Ελλάδα απλά δεν δουλεύονται αρκετά ή δεν δίνετε η ευκαιρία και οι πόροι ώστε να δουλευτούν σωστά. Δεν θα ξεχωρίσω κάποιο γιατί θεωρώ πως καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, σίγουρα θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή στο μέλλον την εμπειρία του εξωτερικού.

18197761_10212486828303288_1816694216_n

– Είχες κάποια αθλήτρια ως πρότυπο όταν ξεκινούσες ή ακόμα και τώρα;

ΒΚ: Όταν ξεκινούσα όχι γιατί τότε το αντιλαμβανόμουν σαν χόμπι, τώρα θα μπορούσα να ξεχωρίσω τις Elena Delle Donne και από Ελληνίδες τη Ζωή Δημητράκου.

Η Ζωή Δημητράκου, γεννημένη στις 25 Μαΐου 1987 στη Θεσσαλονίκη, είναι Ελληνίδα καλαθοσφαιρίστρια. Διαθέτοντας ύψος 1,87 μέτρα αγωνίζεται ως Small Forward και Power Forward. Από την άλλη η Elena Delle Donne αμερικανίδα καλαθοσφαιρίστρια με εκπληκτικές επιδόσεις στο γυναικείο NBA (MVP του 2015 και μια εκ των 2-3 κορυφαίων της λίγκας).

– Σε ποια θέση θεωρείς ότι αποδίδεις καλύτερα; Με ποιο χέρι σουτάρεις συχνότερα;

ΒΚ: Προσπαθώ να αποδώσω σε οτιδήποτε μου ζητηθεί, οι περισσότεροι προπονητές με χρησιμοποιούν σαν 5άρι όποτε λογικά εκεί αποδίδω καλύτερα. Και με τα δύο, με ελαφριά προτίμηση στο αριστερό.

– Ποια είναι η αγαπημένη σου κίνηση;

ΒΚ: Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αγαπημένη κίνηση επιθετικά, άλλα αυτό που μου αρέσει πολύ είναι το ριμπάουντ, οπότε θα επιλέξω αυτό.

Η νεαρή αθλήτρια μας μίλησε για τη ζωή της εκτός των παρκέ. Βρίσκεται στο 1ο έτος της δημοσιογραφίας στο Α.Π.Θ, συνδυάζοντας δημοσιογραφία και πρωταθλητισμό. Ενδεχομένως σε κάποια χρόνια να βρίσκεται στο γήπεδο από άλλο πόστο, αυτό του δημοσιογράφου.

– Πως συνδυάζεις τις σπουδές σου με τον αθλητισμό; Σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία;

ΒΚ: Ανέκαθεν ήμουν παιδί που προσπαθούσα να τα συνδυάζω όλα, καλές επιδόσεις στο σχολείο αλλά και στον αθλητισμό. Έβαζα πρόγραμμα και προτεραιότητες και προσπαθούσα να το τηρώ. Βέβαια κάποιες φορές ήταν αναγκαίο να στερηθώ κάποια πράγματα που έκαναν τα παιδιά στην ηλικία μου χωρίς όμως να μετανιώσω για τίποτα. Αυτό κάνω και τώρα με το πανεπιστήμιο κάνω σωστό προγραμματισμό και διαχείριση του χρόνου μου. Ναι σκοπεύω να το ακολουθήσω επαγγελματικά, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος εάν δεν το ήθελα πραγματικά δεν θα το έκανα, θα στερούσα άλλωστε και τη θέση από κάποιον που θα το ποθούσε.

18261390_451545641855083_463525404_o

– Μίλησε μας για τις δικές σου φιλοδοξίες ως νέα αθλήτρια αλλά και ως άνθρωπος.

ΒΚ: Σαν Βάγια πάντα φιλοδοξώ να είμαι υγιείς και δυνατή εγώ αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι. Δευτερευόντως μου αρέσει να θέτω σταδιακούς στόχους εφικτούς στο κοντινό μέλλον και να μην κοιτάω ακόμη πιο πέρα σε στόχους που μπορεί ποτέ να μην πραγματοποιηθούν.

– Πως αποφορτίζεις τον εαυτό σου τον ελεύθερο χρόνο σου;

ΒΚ: Μου αρέσει να περνάω χρόνο με την παρέα μου, να κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί, είτε πηγαίνουμε για φαγητό, για ταινία, για καραόκε γενικά προσπαθούμε να βρίσκουμε κάτι διαφορετικό κάθε φορά, αλλά και μόνη μου αρέσει είτε σε κάποια καλή μέρα να βγω μια βόλτα, να βλέπω ταινίες να ακούω μουσική, οτιδήποτε με χαλαρώνει.

Με θητεία στην εθνική κορασίδων και νεανίδων η Κοζανίτισσα καλαθοσφαιρίστρια έχει κάθε λόγο να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, περιμένοντας την κλήση από την Εθνική ομάδα γυναικών.

– Η Εθνική αποτελεί το υπέρτατο όνειρο για κάθε αθλητή. Το περιμένεις και εσύ; Και αν ναι ποια σχέδια κάνεις σε εθνικό επίπεδο;

ΒΚ: Έχω περάσει δύο χρονιές από την Εθνική Ομάδα, νομίζω είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή να αγωνίζεται για τη χώρα του, σαφώς κάθε χρόνο αποτελεί έναν ατομικό στόχο, ειδικά σε κάποια πολύ καλή σεζόν. Σε εθνικό επίπεδο, όπως είπα και προηγουμένως μικρούς εφικτούς στόχους, οπότε θα μπορούσα να πω για την εθνική ομάδα γενικά να συνεχίσει να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες.

Κλείνοντας, έστειλε το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού όλων των μορφών:

ΒΚ: Ευτυχώς, δεν έχω συναντήσει κάτι στη ζωή μου ως τώρα. Θεωρώ πως όλοι πρέπει να κρινόμαστε εξίσου δίκαια.

Σε ευχαριστώ πολύ. Σου ευχόμαστε υγεία πάνω από όλα και πάντα επιτυχίες στη ζωή σου.

Καραδημούλας Σάκης για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Βάγια Καρακούλα: Η Κοζανίτισσα αθλήτρια που σκοράρει εντός και… εκτός των παρκέ – Συνέντευξη στο KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.