Αγανάκτηση του Δήμου Κοζάνης για τα τελευταία περιστατικά θανάτωσης ζώων σε χωριά της Κοζάνης



adespota_skilia_5

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Μεταμόρφωση (κλικ εδώ), στη Λευκόβρυση και στο Καπνοχώρι ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει την αγανάκτησή του για την τόσο βάναυση συμπεριφορά κάποιων συμπολιτών μας απέναντι στα ζώα.

Τέτοιου είδους ενέργειες πέρα από τις οδυνηρές και άμεσες συνέπειές τους στα ζώα δημιουργούν μια εικόνα που δεν συνάδει με την παιδεία των πολιτών του Δήμου Κοζάνης που στο σύνολό τους είναι εξαιρετικά φιλόζωοι. Οι σκύλοι που θανατώθηκαν ήταν φιλικοί με τους ανθρώπους, κάποιοι από αυτούς είχαν ήδη διαχειριστεί από το Δήμο και είχαν στειρωθεί και κάποιοι άλλοι θα στειρώνονταν αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι πρόεδροι των συγκεκριμένων κοινοτήτων είχαν αναλάβει προσωπικά την καθημερινή φροντίδα τους. Η αρμονική συνύπαρξη με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο σεβασμός στην ύπαρξή τους είναι υποχρέωση όλων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν.4039/2012, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 46 του Ν.4235/2014, προβλέπει πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου. Ο Δήμος Κοζάνης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος γύρω από την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, όπως έχει αποδείξει έμπρακτα έως τώρα και προτίθεται να προβεί σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.