Απάτη με «δήθεν» κλιμάκιο του ΕΦΕΤ σε καταστήματα – Κρούσματα και σε Κοζάνη;



Μεγάλη απάτη σε βάρος επιχειρήσεων, υγιειονομικού ενδιαφεροντος. Τις προηγούμενες μέρες, υπήρξαν πολλά κρούσματα αντιποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, από υποτιθέμενους, ελεγκτές του ΕΦΕΤ ή περιφεριακούς επιθεωρητές, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρήματα από τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω δράστες επισκέπτονται τις επιχειρήσεις και με τη δικαιολογία του ελέγχου, αποσπούν χρήματα από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφύγουν τις διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους.

Έπειτα από σχετική ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα, του Προέδρου του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Ν. Κοζάνης κ. Σιδηρόπουλο Γεώργιο, για την συγκεκριμένη απάτη, το kozaniLife.gr επικοινώνησε μαζί του και μας δήλωσε τα εξής:

“Έχουμε πληροφόρηση και για κρούσματα στην Κοζάνη, χωρίς όμως κάποια επιβεβαιωμένη πληροφορία. Δεν έχω πληροφόρηση από καποιον συνάδελφο ή επίσηση καταγγελία”.

Ο κ. Σιδηρόπουλος, εφιστά την προσοχή όλων των καταστηματαρχών της περιοχής και συστήνει σε οποιονδήποτε δεχτεί τέτοιου είδους έλεγχο, να επικοινωνήσει άμεσα με την Αστυνομία. Οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ, να διευκρινήσουμε ότι κατά τη διενέργεια του ελέγχου σε καταστήματα, επιβάλλεται να έχουν μαζί τους την υπηρεσιακή τους ταυτότητα και εντολή ελέγχου.

Το kozaniLife.gr επικοινώνησε και με την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, για τη διασταύρωση της είδησης, αν υπάρχουν τελικά κρούσματα στην Κοζάνη και τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό καταγεγραμμένο στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλύτερα το “προλαμβάνειν παρά το θερπαεύειν”…

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του κ. Σιδηρόπουλου η οποία είναι από την επίσημη σελίδα του ΕΦΕΤ :

Θέμα: «Κρούσματα αντιποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρήσεων τροφίμων»

Εσχάτως παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής και εξαπάτηση επιχειρήσεων τροφίμων από άγνωστα στον ΕΦΕΤ άτομα, τα οποία επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον φορέα προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους, είτε ζητώντας χρήματα ως δήθεν περιφερειακοί επιθεωρητές του ΕΦΕΤ για να εφοδιάσουν τις επιχειρήσεις με μπλοκ παραπόνων καταναλωτή και οδηγό ορθής πρακτικής των επιχειρήσεων τους.

Επειδή παρατηρείται ευρεία διασπορά των κρουσμάτων που μας αναφέρθηκαν ανά την επικράτεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου φέρουν πάντοτε τη υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή έλεγχου και ασχολούνται αποκλειστικά με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο και με καμία άλλη δραστηριότητα έξω απ’ αυτό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση να προσφεύγουν πάραυτα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να καταγγέλλουν το περιστατικό ζητώντας την άμεση συνδρομή της αστυνομίας.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες τόσο προς την κατεύθυνση ενημέρωσης του κοινού όσο και των αρμοδίων διωκτικών Αρχών της πολιτείας.

Α.Ζ. για το kozaniLife.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.