Εξυγίανση ΕΣΥ με χορηγό τον Έλληνα ασθενή

nosokomeio_apo_mesa234Βασικοί σπόνσορες της δημόσιας (!) υγείας αποδεικνύονται οι Έλληνες ασθενείς, καθώς μετά τις δραστικές περικοπές του Μνημονίου, πλέον οι ίδιοι υποχρεώνονται να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν το αίτημα πρόσβασης σε υποδομές υγείας.

Τα νέα δεδομένα προκύπτουν μέσα από το πολυσέλιδο υπόμνημα που παρουσίασαν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας στην τρόικα, ενώ σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, στο υπόμνημα παρουσιάζεται η άριστη κατάσταση των νοσοκομείων, χωρίς να θίγεται πουθενά ότι οι Έλληνες ασθενείς τροφοδοτούν κατ’ αποκλειστικότητα τα δημόσια νοσοκομεία, την ίδια στιγμή που η ταλαιπωρία και η αναμονή αυξάνονται δραματικά, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το τελευταίο εξάμηνο, οι πολίτες χρηματοδότησαν την ελληνική δημόσια υγεία με 13,9 εκατ. ευρώ, πληρώνοντας εισιτήριο 5 ευρώ κατά την είσοδό τους στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ για την ολοήμερη λειτουργία πλήρωσαν άλλα 69 εκατ. ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, το Μνημόνιο έφερε δραστικές μειώσεις σε προμήθειες, αλλά και κύμα μαζικής συνταξιοδότησης και ποι υπηρεσίες έκτοκτε έχουν υποβαθμιστεί. Χαρακτηριστικά, οι αγορές υλικών μειώθηκαν το 2011 κατά 12,27%, ενώ ένα στα τρία μηχανήματα παραμένουν ανενεργά και εκτός λειτουργίας, εξαιτίας της ακρίβειας των επισκευών ή των συντηρήσεων.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου, το οποίο υποβάλλει ασθενείς σε αξονική τομογραφία με κόστος 150 ευρώ, λόγω δυσλειτουργίας του μηχανήματος υπερήχων. Μία εξέταση μάλιστα, η οποία γίνεται σχεδόν δωρεάν.

Στον αντίποδα, σετλέχη του αρμόδιου υπουργείου κάνουν λόγο για ένα σύστημα σε πλήρη εξυγίανση και σαφώς, υπογραμμίζεται ότι από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο μειώθηκαν δραστικά οι αγορές σε σύγκριση με τις πιστώσεις.

news247

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.