«Η Citybank μου πήρε το σπίτι για 6000 ευρώ!»

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ Η ΙΔΙΑ!

«Η τράπεζα Citibank πέταξε εμένα και την οικογένειά μου στο δρόμο για 6.000 ευρώ! Μας πήρε το σπίτι, επειδή δεν καταφέραμε να πληρώσουμε ένα δάνειο!». Σοκ προκαλεί η καταγγελία της κυρίας Α.Μ. (τα πλήρη στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεσή μας) στο newsbomb, για την στυγνότητα και την αναλγησία που επέδειξε η τράπεζα Citibank. Όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, η Citibank κατέσχεσε το σπίτι της στη Ν. Ιωνία αξίας πάνω από 80.000 ευρώ, για ένα δάνειο 6.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα της είχε προσφέρει η ίδια η τράπεζα! «Ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με παραλήπτη τον άνδρα μου, που έλεγε, ότι η τράπεζα του είχε βγάλει ένα δάνειο και μπορούσε να πάει να το πάρει όποτε ήθελε».

Ήταν η περίοδος των παχέων αγελάδων, οπότε και οι τράπεζες έβγαζαν δάνεια για τους πολίτες χωρίς την έγκρισή τους! Αντίθετα με σήμερα, που έχουν κλείσει την κάνουλα και έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και το λουκέτο χιλιάδες επιχειρηματίες.

Ο σύζυγος της καταγγέλλουσας πήρε το δάνειο των 6.000 ευρώ από την τράπεζα. Όμως, κάποια οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα, να μην καταφέρει να είναι συνεπής με την αποπληρωμή των δόσεων. Χωρίς κανένα οίκτο και καμία ανθρωπιά, η τράπεζα κατέσχεσε το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμενε με τα δύο του παιδιά. «Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσε να δώσω χρήματα ούτε στο παιδί μου που ήταν φαντάρος», λέει η άτυχη γυναίκα. Όμως, οι εκκλήσεις της δεν εισακούσθηκαν από τα golden boys των τραπεζών. Στις 22 Μαρτίου του 2006 είδε τον δικαστικό επιμελητή να της χτυπάει την πόρτα του σπιτιού της και να την πετάει έξω. Το συνολικό χρέος, μαζί με τους τόκους και τους άλλους ληστρικούς όρους των τραπεζών, είχε φτάσει τις 6.391,74 ευρώ. Το απίστευτο είναι, ότι η τράπεζα ζητούσε να πληρωθεί ακόμη 314,02 ευρώ, ως έξοδα για τη σύνταξη του εγγράφου της κατάσχεσης και της επίδοσή του!

Ευτυχώς για την οικογένεια της κυρίας Α.Μ., είχε ένα εξοχικό στον Κάλαμο, όπου και μετακόμισε αναγκαστικά όλη η οικογένεια. Όμως, ακόμη και αυτό κινδυνεύει να το χάσει εξαιτίας των χρεών που συσσωρεύτηκαν. Και φυσικά, καμία τράπεζα δεν δείχνει την παραμικρή ευαισθησία να διευκολύνει την οικογένεια. Πόσο μάλλον, να την ενισχύσει με κάποιο χαμηλότοκο δάνειο, όπως είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια. Την εποχή, δηλαδή, που οι τράπεζες έριχναν το «τυράκι», για να πιάσουν στη «φάκα» τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων…

prionokordela.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.