Σύσκεψη για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος Διασυνδέοντας την Ευρώπη



 

Η επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος «Διασυνδέοντας την Ευρώπη (CEF-Connecting Europe Facility )», που ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη 2023, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, στελεχών της ΑΝΚΟ Α.Ε και του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ, Κωνσταντίνου Μουρουδέλη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για συνάντηση των συναρμόδιων φορέων, προκειμένου να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα έργα υποδομής και ο συνολικός σχεδιασμός για το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως: «Η μεταλιγνιτική περίοδος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επιβάλλει άμεσα αναπτυξιακές λύσεις με αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία, παραγωγή και στην συγκράτηση του επιπέδου διαβίωσης. Ένας παράγοντας με σημαντικές δυνατότητες στο πεδίο αυτό είναι ο σιδηρόδρομος».

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως η ολοκλήρωση των μελετών για τη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκα – Σιάτιστα – Κοζάνη, η άμεση δημοπράτηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πτολεμαΐδα – Κοζάνη, η χωροθέτηση  του Εμπορευματικού Σταθμού, η διερεύνηση για την ισόπεδη ή ανισόπεδη διάβαση της σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη της Κοζάνης και η εκπόνηση προκαταρκτικών μελετών για τη σιδηροδρομική γραμμή Κοζάνη – Βέροια.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σύσκεψη για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος Διασυνδέοντας την Ευρώπη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.