Εκπαιδευτική επίσκεψη του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας



 

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε τους μαθητές/τριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της συντονίστριας του εκπαιδευτικού έργου του σχολείου, κ. Γεωργίας Πουγαρίδου, των εκπαιδευτικών ΣΤ1 & ΣΤ2, κ. Ελένης Γαύρου και κ. Χαριτίνης Ζαννίκου, καθώς και της διευθύντριας του 6ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ευγενίας Γάκη. Την εκπαιδευτική επίσκεψη παρακολούθησαν μαθητές/τριες από την ΣΤ’ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε σχετικά με το ρόλο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τις βασικές επιδιώξεις του φορέα υποδοχής του Κέντρου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Η παρουσίαση περιλάμβανε την ιστορική αναδρομή στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποιες χώρες την απαρτίζουν, τις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών, το ενιαίο νόμισμα (Ευρωζώνη), τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης, τις αξίες που πρεσβεύει, αλλά και στο πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση διευκολύνει τη ζωή μας. Οι μαθητές και μαθήτριες, όπως και οι νέοι/ες, έχουν γνώσεις για τη σημασία της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη, ενώ παράλληλα μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κινητικότητας Erasmus+ και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, γνωρίζουν καλύτερα την Ευρώπη και ενστερνίζονται τα ευρωπαϊκά ιδεώδη της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας για την πρόσκληση και την άριστη συνεργασία. Η προσήλωση στο εκπαιδευτικό έργο που περιλαμβάνει και εξωσχολικές δράσεις, αποτελεί πλεονέκτημα για τη μάθηση και την προαγωγή των μαθητών, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.