Μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

 

Μήνυμα για Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου απέστειλε ο τέως Προέδρος της Δημοκρατίας στους μαθητές του του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

Το μήνυμα Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Αγαπητά μου παιδιά,
Το Έθνος των Ελλήνων, σε όλο τον Πλανήτη, εκπληρώνοντας το χρέος του απέναντι στην Ιστορία μας και εκδηλώνοντας τον σεβασμό του στο ν. 2193/1994, που εκφράζει την αμετάκλητη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμά και φέτος την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος το οποίο, μέσ’ από τις συνθήκες βαρβαρότητας που το σημαδεύουν ανεξίτηλα, έχει όλα τα στοιχεία ενός εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

Εμείς, οι Έλληνες, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι κατανοούμε πλήρως την σημασία αυτής της Επετείου, οφείλουμε να αγωνισθούμε, αποφασισμένοι και ενωμένοι, ιδίως προς τις εξής κατευθύνσεις: Πρώτον, για ν’ αναγνωρισθεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο βαθιά στην μνήμη μας. Και, δεύτερον, για ν’ αναγκασθούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αναμφισβήτητων ιστορικών αποδεικτικών στοιχείων.

Διαμηνύουμε, προς κάθε κατεύθυνση, πως την αποστολή μας αυτή δικαιολογεί και το γεγονός ότι μόνον έτσι η Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε ν’ αποτρέψουμε για πάντα πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας. Πράξεις, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και υπονομεύουν την ίδια την πορεία της Ανθρωπότητας.

Αιωνία η Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου».

3 σχόλια στο άρθρο “Μήνυμα Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

 1. Ποιός είναι αυτός ;
  Ο συνταγματολόγος που υπέγραψε την προκλητικότερη γελοιοποίηση της Ιστορίας, την προδοσία των Πρεσπών !
  Και τώρα στέλνει μήνυμα για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο βαθιά στην μνήμη μας !!! .
  Και σεις θα μείνετε χαραγμένος βαθιά στη μνήμη μας !!! .
  ΠΟΝΤΙΟΣ

  1. Εσυ μάλλον στα Μυστικά του Βάλτου θα ήσουν ένας σπιούνος και θα
   προδιδες τους Μακεδονες.
   Θα σε βάλουμε και εισαγγελέα να καταδικάσεις τον κ.Παυλόπουλο.
   Γιαλατζι Μακεδονομαχε!
   …Αιωνία η Μνήμη των τραγικων θυμάτων της Γενοκτονιας του Ελληνισμου του Πόντου….
   Η Συμφωνία των Πρεσπών ,Συμφωνία Αδελφοσύνης των Λαών.

 2. Εσυ μάλλον στα Μυστικά του Βάλτου θα ήσουν ένας σπιούνος και θα
  προδιδες τους Μακεδονες.
  Θα σε βάλουμε και εισαγγελέα να καταδικάσεις τον κ.Παυλόπουλο.
  Γιαλατζι Μακεδονομαχε!
  …Αιωνία η Μνήμη των τραγικων θυμάτων της Γενοκτονιας του Ελληνισμου του Πόντου….
  Η Συμφωνία των Πρεσπών ,Συμφωνία Αδελφοσύνης των Λαών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.