‘Κοζάνη Τόπος Να Ζεις’ για την 19 Μαΐου ημέρα μνήμης και τιμής

 

104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε τη μνήμη των 350.000 Ελλήνων του Πόντου που αφανίστηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ αλλά και τον αγώνα όλων των ξεριζωμένων, που εκδιωχθηκαν από τη γη των προγόνων τους για να στεριώσουν σε νέες πατρίδες. Ο πόνος του ξεριζωμού και της χαμένης πατρίδας, ο πόνος του χαμού των αγαπημένων προσώπων, πέρασε από γενιά σε γενιά στις καρδιές των απογόνων όλων των προσφυγών. Πέρασε στα τραγούδια και στις ιστορίες, και έγινε ο σπόρος της δύναμης για πρόοδο και προκοπή όπου και αν βρέθηκαν οι Έλληνες του Πόντου. Δεν ξεχνάμε. Τιμούμε τη μνήμη και τον αγώνα των Ελλήνων του Πόντου.

Υ.Γ.: Είναι το λιγότερο άκαιρο και άτοπο κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης μνήμης και απόδοσης τιμών σε νεκρούς να ανακοινώνεται από το βήμα πριν την κατάθεση στεφάνων, ότι μετά από δέσμευση του κυρίου Μαλούτα θα συντηρηθεί το Μνημείο Ποντιακής Μνήμης στην Σκήτη. Αντιλαμβανόμαστε ότι πλησιάζοντας στις εκλογές του Οκτώβρη θα υπάρχουν αφειδώς «δεσμεύσεις» από τον κύριο Μαλούτα, άλλωστε η «προσαρμοστικότητα» του στις εκάστοτε συνθήκες είναι γνωστή 33 χρόνια τώρα, όμως ακόμη και ο πολιτικός καιροσκοπισμός έχει τα όριά του!

 

#ΔήμοςΚοζάνηςΠρωταγωνιστής #Συμμετέχουμε_Δρούμε_Κάνουμετηδιαφορά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.