Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: Ολόψυχη και ολόπλευρη στήριξη στους αγωνιστές της Καλαμιάς

 

 

Το μεγαλειώδη συλλαλητήριο που έγινε την Παρασκευή 12/5 στην Καλαμιά, το σταμάτημα όλων των εργασιών της Εταιρείας αλλά και η απομάκρυνση των δυο λεωφορείων με τα ΜΑΤ σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη των αγωνιστών κατοίκων και θέτει σε άλλη πολιτική βάση το ζήτημα της εγκατάστασης των τεράστιων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην Καλαμιά αλλά και σε ολόκληρη την Περιοχή.

Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Καλαμιάς και τους αλληλέγγυους που επί 15 ημέρες δίνουν έναν μεγαλειώδη και ηρωικό αγώνα, μπαίνοντας με αυτοθυσία μπροστά στις μπουλντόζες, σταμάτησαν τουλάχιστον πέντε φορές τις εργασίες, αψηφώντας την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΟΠΚΕ. Αν δεν είχαν προηγηθεί αυτοί οι αγώνες ίσως να μην φτάναμε ποτέ σε ένα τέτοιο τεράστιο συλλαλητήριο και μάλιστα με τη συμμετοχή τόσων θεσμικών παραγόντων.

Αδιαμφισβήτητα το προχθεσινό συλλαλητήριο και όσα επακολούθησαν είναι μια ισχυρή νίκη των κατοίκων με πολλές προεκτάσεις:

 1. Στέλνει το μήνυμα στη συγκεκριμένη Εταιρεία και στις άλλες ότι δεν είναι «ευπρόσδεκτοι» ούτε από τους κατοίκους ούτε από τους φορείς της Περιοχής μας αλλά και ούτε ανίκητες είναι, όπως οι ίδιοι διαδίδουν και δυστυχώς το αναπαράγει πολύς κόσμος.
 2. Στέλνει μήνυμα προς τη σημερινή και την αυριανή Κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα ότι ΟΧΙ μόνο οφείλουν να αλλάξουν τις διαδικασίες χωροθέτησης και αδειοδότησης ΑΛΛΑ και να επανεξετάσουν κατά πόσο χρήσιμες και αναγκαίες είναι πλέον αυτές οι μορφές Βιομηχανικών εγκαταστάσεων.
 3. Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα προς όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. «όσοι αγωνίζονται ενδέχεται και να χάσουν. Όσοι όμως δεν αγωνίζονται έχασαν ήδη»
 4. Βγαίνει, με οδυνηρό τρόπο, το συμπέρασμα ότι οι εγκαταστάσεις των αιολικών και των Φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συστημάτων ούτε τόσο «καθαρές» είναι, ούτε «κλιματικά ουδέτερες», ούτε «χωρίς περιβαλλοντικό αποτύπωμα» και ούτε θα λειτουργήσουν χωρίς συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι τις Καλαμιάς πέτυχαν περήφανες νίκες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Ο Αγώνας τώρα πρέπει να κορυφωθεί και στις μορφές και στο περιεχόμενο, με τη συμμετοχή περισσότερων αγωνιστών και να δυναμώσει η αλληλεγγύη των φορέων και των κατοίκων ολόκληρης της Περιοχής μέχρι την τελική νίκη!!!

Τα μέλη και οι φίλοι της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία» που είναι δίπλα στους κατοίκους της Καλαμιάς από την πρώτη μέρα αυτού του ηρωικού τους αγώνα δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ολόπλευρα και ολόψυχα αυτόν τον αγώνα μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο μηχάνημα και το τελευταίο εξάρτημα Φωτοβολταϊκού από την Περιοχή τους που οι εταιρείες, με τις πλάτες της Πολιτείας, χωρίς να ρωτήσουν κανένα κάτοικο επέλεξαν να καταστρέψουν.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Κοζάνη 13/5/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

2 σχόλια στο άρθρο “Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: Ολόψυχη και ολόπλευρη στήριξη στους αγωνιστές της Καλαμιάς

 1. ΈλεοΣτέλιος Κ.κ.

  - Edit

  Απαντήστε

  9 ολόκληρες μήνες καιγόταν το παρθένο δάσος της Δανίας στον Εβρο
  και η ΤΕΡΝΑ του πεθερου του Γεραπετριτη κατέθεσε αίτηση για να φτιάξει
  στο καμενο δασος Ανεμογεννητριες!
  Και,εντελωωωως συμπτωματικά….τον φράχτη στον Εβρο τον κατασκευάζει
  η ΤΕΡΝΑ.
  ” όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή,
  τόσο μας ταίζουν με έθνος και φυλή”
  Σύνθημα του τοίχου,,ο φόβος και ο τρόμος των γιαλατζι αριστων( αχρηστων)
  είναι τα πανανθρωπινα συνθήματα του Τοίχου.
  Στον τοίχο εστηναν τους αγωνιστές, στους τοίχους στήνονται τα συνθήματα ,συνθηματα που μετα;γίνονται πυρκαγιές και καινε την πολιτικη ψευτιά και όλους που τρώνε και τον αγλεορα και ο κοσμακης;μόνον pass !
  Ας ξεσηκωθουμε ,έρχεται και το aera pass= πασσ και για τον αέρα που αναπνεουμε!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.