1η Συνάντηση Χορού Καλλιτεχνικών Σχολείων στην Κοζάνη: Ένα απολαυστικό χορευτικό υπερθέαμα στην Αίθουσα Τέχνης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο από την πρώτη παρουσίαση



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με ένα  πλούσιο και απολαυστικό χορευτικό υπερθέαμα άνοιξαν την αυλαία της σκηνής ”Αίθουσας Τέχνης” Κοζάνης, μαθητές και μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου της πόλης στην 1η Συνάντηση – Φεστιβάλ Κλασσικού, Σύγχρονου και Παραδοσιακού Χορού, το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου 2023, λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες μαθητές παρουσίασαν διάφορα σύνολα κλασσικού και σύγχρονου χορού, με τη συνοδεία πιάνου από τον καθηγητή μουσικό Χ. Τσινικοσμάογλου, μία μικρή παράσταση τσίρκο και τις εικαστικές τους δημιουργίες, δείχνοντας έτσι  την δουλειά που γίνεται στο σχολείο, την αγάπη τους για αυτό που τους αρέσει να κάνουν και ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα επί σκηνής.

”Πρόκειται για μια ιδέα, επιθυμία και πρωτοβουλία του ίδιου του σχολείου να δίνει στα παιδιά  την ευκαιρία παρουσίασης της δουλειάς τους, συνάντηση -γνωριμίες και ανταλλαγή απόψεων με άλλους μαθητές και κατεπέκταση γνωριμία και ξενάγηση στην περιοχή και τον πολιτισμό της. Όλα αυτά δείχνουν πως ήρθε για να προστεθεί ένας ακόμη θεσμός στον καλλιτεχνικό χώρο και κόσμο της Κοζάνης” όπως τόνισε μεταξύ άλλων και ο Διευθυντής του Σχολείου Γρηγόρης Κοντός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Δαδαμόγια αφού καλωσόρισε όλα τα παιδιά των καλλιτεχνικών σχολείων, τόνισε πως “καταφέραμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να διοργανώσουμε αυτή τη συνάντηση. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Κοζάνης έχει γίνει ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας, με πολύ μεγάλη προσφορά και συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα της πόλης. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός “. Από την πλευρά του Δήμου ο κ. Μάρκος Φλώρος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στάθηκε στην στήριξη που έδειξε από την πρώτη στιγμή ο Δήμος στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, τόνισε πως ”σύντομα θα τρέξει το ΣΔΙΤ για την ανέγερση νέου κτιρίου γυμνασίου και λυκείου” και ευχήθηκε “αυτή η συνάντηση να γίνει θεσμός για την πόλη μας”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασιλική Βόντσα, η οποία παρουσίασε τον σημαντικό ρόλο ενός καλλιτεχνικού σχολείου τα προτερήματα, τις δυνατότητες και την ευκαιρία που δίνονται στα παιδιά να αναδείξουν τις καλλιτεχνικές τους πλευρές και  ανησυχίες  “πολύ σημαντικό που αυτή η ιδέα γρήγορα βρήκε από την πρώτη στιγμή, ένθερμους υποστηρικτές οι οποίοι βοήθησαν να στηθεί και το σημερινό εγχείρημα”.  Η ίδια συνέχισε “σήμερα ταλαντούχοι μαθητές, αύριο αληθινοί δραστήριοι και καλλιεργημένοι πολίτες”.

Σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου στις 20:30 στην σκηνή της Αίθουσας Τέχνης θα παρουσιαστούν χορογραφίες από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κοζάνης και Περιστερίου και το  Σάββατο 13 Μαΐου 2023 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα Καλλιτεχνικά Σχολεία Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κοζάνης και Περιστερίου υπό τη μουσική συνοδεία του παραδοσιακού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης, στις 12.00.

Σε όλες τις παραστάσεις η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.