Ανακοίνωση στήριξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Καλαμιάς

 

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης στέκεται στο πλευρό των  κατοίκων της Καλαμιάς που αγωνίζονται ενάντια στην κατασκευή φ/β πάρκου στην οικιστική ζώνη του χωριού, που θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπιες στην συνθήκες διαβίωσης τους.

Καταδικάζουμε την επιστράτευση των ΜΑΤ από την κυβέρνηση που δια ροπάλου προωθεί τις επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων, καταπατώντας βουνά, δάση, βοσκοτόπια, για να βγάζουν κέρδη μια χούφτα άνθρωποι, αγνοώντας επιδεικτικά τα προβλήματα και τις ανησυχίες αυτών που πλήττονται από αυτές τις επενδύσεις.

Η πράσινη ανάπτυξη αποδείχτηκε μια απάτη, ούτε προστασία του περιβάλλοντος είδαμε ούτε φθηνότερο ρεύμα. Αντίθετα σήμερα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες καλούνται  μήνα το μήνα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις οικογενειακές ενεργειακές ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι που έχουμε εργαστεί σε έργα φ/β γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι εν τέλει οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι, με τον δικό μας το ιδρώτα, πάνω στα εξευτελιστικά μεροκάματα, τις άσχημες συνθήκες εργασίας, με εργασία με ημερομηνία λήξης.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μπει στο αγώνα για την προστασία της ζωής μας, το περιβάλλοντος , για ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι πανάκριβο εμπόρευμα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στον αγώνα για την ζωή μας και τα δικαιώματα μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.