Τον αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στηρίζει τον αγώνα  των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου  750 στρεμμάτων  στην περιοχή. Ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, το οποίο έφερε προς συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας, το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου 2023.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν κάτοικοι του χωριού με πανό που έγραφε ‘Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το μέλλον του χωριού μας’. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους, ανέφεραν πως ο χώρος που επιλέχθηκε είναι στην βουνοπλαγιά ακριβώς δίπλα από το χωριό και η  εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι τριπλάσιας έκτασης του χωριού. Για αυτόν τον λόγο τόνισαν τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή, όπως η αλλαγή στην καθημερινότητά  τους, τις επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία,  την  επιρροή κλίματος, την καταστροφή της φύσης, ενώ  έδειξαν πως είναι θετικοί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ζητώντας να βρεθεί νέος χώρος για την εγκατάστασή τους.

Από την πλευρά του το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να σταθεί στους αγώνες των κατοίκων της Καλαμιάς με προσφυγή σε οποιοδήποτε νομικό όργανο χρειαστεί, προτείνοντας την παύση των εργασιών μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης (αίθουσα Κοβεντάρειο), λόγο διάθεσης και χρήσης χώρου προβολής ενόψει των εθνικών εκλογών.

 

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Τον αγώνα των κατοίκων της Καλαμιάς ενάντια στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.