Ευρωπαϊκό Έργο Πολιτικής Προστασίας SOLVE – Η Δυτική Μακεδονία ενεργά παρούσα στην Πολιτική Προστασία



 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ‘Έργου Πολιτικής Προστασίας SOLVE, πραγματοποιήθηκε διήμερη συνάντηση των εταίρων στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στη Λυών της Γαλλίας.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ως εταίρος με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τεχνολογίας MaterLab και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας, καθηγητή Ιωάννη Μπακούρο και τους συνεργάτες του κ. Αμαλία Κούσκουρα και κ. Αναστάσιο Ανδρονικίδη.

Σκοπός της επίσκεψης, υπήρξε η παρακολούθηση της άσκησης ετοιμότητας, η οποία διοργανώθηκε από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Λυών.

Την ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συνόδεψαν στην άσκηση ο κ. Βαγγέλης Δούφλιας, ειδικός συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Ενεργειακής Μετάβασης, ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Καστοριάς, ο κ. Ηλίας Τσιότσιας, Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και ο κ. Παναγιώτης Ανδρεόπουλος, εκπρόσωπος του σώματος των αστυνομικών υπαλλήλων Κοζάνης.

Διαπιστώθηκε περίτρανα από τους εκπροσώπους της Δυτικής Μακεδονίας ότι το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της τεχνολογικής διαχείρισης των κρίσεων πολιτικής προστασίας με επίκεντρο τη διαχείριση πυρκαγιών στη χώρα μας και την Περιφέρεια, είναι υψηλό.

Οι Περιφερειακές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Διευθύνσεις της Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και μπορούν να διαχειριστούν επάξια και ισάξια τα ζητήματα με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκού επιπέδου Διευθύνσεις.

Το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιείται ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα προκειμένου να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ζητήματα διαχείρισης των κρίσεων και της επιστημονικής υποστήριξης όλων των σταδίων  και αναγκών που μια κρίση δημιουργεί.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.