Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης για επέτειο λήξης Β’ Παγκοσμίου Πολέμου



 

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών και το τέλος της ναζιστικής  λαίλαπας και του φασισμού σε όλη την Ευρώπη, γι’ αυτό η 9η Μαΐου ορίστηκε ως η επέτειος λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο Ελληνικός Λαός όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί συμβάλαμε τα μέγιστα στην τελική έκβαση της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης. Το Ελληνικό Αντάρτικο που έγραψε σελίδες δόξας στα βουνά της πατρίδας μας δημιουργώντας το μεγαλειώδες και ανεπανάληπτο έπος της Εθνικής μας Αντίστασης ενάντια στην τριπλή φασιστική κατοχή της πατρίδας μας το 1941-44 με πρωτοπόρο το ΕΑΜ τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση της πατρίδας μας, ήδη από  τον Οκτώβριο του 1944.

Ο Ελληνικός Λαός αγωνίζεται διαχρονικά ενάντια  στον φασισμό και δεν ξεχνά τη ναζιστική θηριωδία των χιτλερικών στρατευμάτων των φασιστών του Μουσολίνι και των Βούλγαρων κομιτατζήδων.

Γι’ αυτό ο ίδιος ο Λαός απορρίπτει συλλήβδην την Ακροδεξιά και τα Ναζιστικά μορφώματα, που και σε αυτές τις  εκλογές προσπαθούν να υποκλέψουν την ψήφο του.

Ο Ελληνικός Λαός αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να είναι το ανάχωμα και να μην αφήσουν να εκκολαφθεί κανένα αυγό του φιδιού.


Τέλος είναι πάντα επίκαιρος ο αγώνας όλων μας για δικαιοσύνη και αποζημίωση. Για να πληρώσει η Γερμανία αυτά που οφείλει στο Λαό μας και στην πατρίδα μας από την περίοδο της Κατοχής, για τα ολοκαυτώματα, τις εκτελέσεις,για τις κάθε είδους καταστροφές, για το Κατοχικό Δάνειο. Γιατί επιτέλους πρέπει να δικαιωθούν και να βρουν ανάπαυση οι ψυχές χιλιάδων αθώων θυμάτων και όλων όσων αγωνίστηκαν για να αποτινάξουμε την Ναζιστική μπότα από την πατρίδα μας.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Ε.Α.

 

     Ο Πρόεδρος

 

 

Χρήστος Οικονόμου

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Βαγγέλης Πριόβολος

  

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.