Αναβάλλεται το θέμα συζήτησης για την Γέφυρα Σερβίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο – Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης



Αναβάλλεται προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, με κύριο θέμα την ενημέρωση για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Η αναβολή αποφασίστηκε καθώς δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν, λόγω άλλων, ανειλημμένων υποχρεώσεων οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας.

Ωστόσο όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, από χθες ξεκίνησαν και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας, οι εργασίες της τρίτης φάσης αποκατάστασης, της γέφυρας, με τη θωράκισή της με μεταλλικές πλάκες.

Θα ακολουθήσει η τέταρτη φάση που αφορά στις παρεμβάσεις στους τένοντες και η πέμπτη φάση που έχει να κάνει με τις δοκιμαστικές φορτίσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η αντοχή της γέφυρας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στα τέλη Μαΐου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα για όλα τα οχήματα.

Στο διάστημα αυτό θα εκτελεστούν παράλληλα και εργασίες στεγανοποίησης στα πρώτα 400 μέτρα της Γέφυρας από την Κοζάνη προς Σέρβια, προκειμένου να μην υπάρχουν διαβρώσεις.

www.ertnews.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Αναβάλλεται το θέμα συζήτησης για την Γέφυρα Σερβίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο – Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

  1. Στα τέλη Μαιου;
    Να ξέρουμε, να πηγαίνουμε από τέλη Μαΐου στη νότια Ελλάδα μέσω
    Θεσνικης.
    Γκρεμιστε την και φτιάξτε καινούρια.
    Αυτή σαραβαλιαστηκε.
    Όχι άλλες τραγωδίες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.