Σύλλογος φίλων Μουσικής: «Βελβεντινές Φωνές» Χορωδιακό Εργαστήρι και Συναυλία



 

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» διοργάνωσε το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 στο Βελβεντό  Χορωδιακό Εργαστήρι με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας Φλώρινας Δημητρίου Λιώτση – Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης και την παιδική – εφηβική χορωδία του συλλόγου μας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινό χορωδιακό μάθημα για την εκμάθηση των τραγουδιών στο Κ.Π.Ε. Βελβεντού και το απόγευμα οι χορωδίες παρουσίασαν τη δουλειά τους, σε μια πολύ όμορφη συναυλία, στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού παρουσία του κοινού. Η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση της μαέστρου μας κας Αλεξάνδρας Παπά.

Μέσα απ’ αυτήν τη διεργασία τα οφέλη για τα παιδιά είναι πολλά και σημαντικά.

– Μαθαίνουν ν’ ανοίγονται στον κόσμο και να γνωρίζονται μεταξύ τους.

– Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και τις αξιοποιούν στην παραγωγή του πολιτισμού.

– Μέσα απ’ το τραγούδι αισθάνονται τη ζωή ως χαρά κι ελπίδα. Αυτή είναι η δύναμή τους για το αύριο.

– Προωθούν τη φιλία, τη συνεργασία, την άμιλλα και συνηθίζουν στο ομαδικό πνεύμα. Στοιχεία που αποτελούν μια επένδυση για το μέλλον.

– Μέσα απ’ το τραγούδι και την κοινή προσπάθεια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις. Άλλωστε, η ποιότητα της ζωής μετριέται μ’ αυτές τις όμορφες στιγμές.

– Βλέπουν μ’ αισιοδοξία τη ζωή.

– Απ’ αυτήν τη συνεύρεση και την παραγωγή του πολιτισμού ξεπηδούν και στεριώνουν μέσα τους οι πανανθρώπινες αξίες: η καλοσύνη, η συντροφικότητα, η συναδέλφωση και ο αλληλοσεβασμός.

– Γενικά, τα παιδιά αποκτούν Παιδεία.

Εμείς, οι ενήλικες, απολαύσαμε τα παιδιά στην παρουσίαση της δουλειάς τους στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού το απόγευμα της ίδιας μέρας. Μας εντυπωσίασαν με τις βελούδινες φωνές, τη φρεσκάδα και την ποιότητα της δουλειάς τους. Φύγαμε στο τέλος απ’ την αίθουσα ενθουσιασμένοι.

Συγχαρητήρια  στα παιδιά των χορωδιών για την όμορφη συναυλία που μας χάρισαν, όπως και στη μαέστρο κα Αλεξάνδρα Παπά. Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του συλλόγου Φλώρινας Δημητρίου Λιώτση – Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης κα Βάσω Μαρκοπούλου, που μας συνόδευσε στο πιάνο και τον κο Ψαλίδα Ευθύμιο για τη φωνή και την άρτια συνεργασία.   Θέλουμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και τους γονείς των παιδιών της Φλώρινας για την άρτια συνεργασία τους μαζί μας. Να ευχαριστήσουμε και τον υπεύθυνο του Κ.Π.Ε. Βελβεντού κο Τσιουκαρδάνη Νικόλαο για την παραχώρηση της αίθουσας, όπου πραγματοποιήθηκε το χορωδιακό εργαστήρι. Τέλος, να ευχαριστήσουμε και τους θεατές που παραβρέθηκαν στη συναυλία.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές».

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.