Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς εγκαινίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος- Δείτε φωτογραφίες

 

«Είναι ένα στολίδι για την Καστοριά, ένα στολίδι για την Αστυνομία» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Αστυνομικού Μεγάρου παρουσία των τοπικών αρχών, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη και του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε μετά από πολλά χρόνια. «Ασφαλώς το οφείλαμε και στους αστυνομικούς μας στην Καστοριά και το οφείλαμε και στους πολίτες.  Όλα πλέον θα γίνονται πολύ πιο οργανωμένα, πολύ πιο συστηματικά, πολύ πιο άνετα, πολύ πιο ευχάριστα. Ένα κτήριο 4.500 τ.μ., πέρασε από αρκετές δοκιμασίες μέχρι να ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα στοιχεία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητα στην περιοχή: «Η Καστοριά όπως και  όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι η πιο ασφαλή περιοχή της Ελλάδας. Αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί και πιστεύω ότι αυτή είναι και η εμπειρία ζωής σας  και αυτό είναι ένα σπουδαίο κεκτημένο και ένα πολύ μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα  για αυτή την περιοχή και για ολόκληρη την Περιφέρεια. Διότι κανείς μας  δεν επισκέπτεται μία περιοχή για αναψυχή, για τουρισμό, για οποιοδήποτε σκοπό, αν δεν αισθάνεται ασφαλής» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός  και αυτό μαρτυρούν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ τουριστικών ροών προς την χώραΟ κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για θωράκιση των συνόρων στον Έβρο και την στήριξη του Υπουργείο στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνική Αστυνομία.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στη πόλη της Καστοριάςγια τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Δ/νσης Αστυνομίας Καστοριάς…

…Ένα κτίριο το οποίο αποτελεί πλέον κόσμημα για την Ελληνική Αστυνομία. Ένα κτίριο σύγχρονο, πρότυπο για την στέγαση αστυνομικής υπηρεσίας πληρώντας τους απαιτούμενους όρους ασφάλειας και παράλληλα φιλικό στο περιβάλλον…

…Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από κοινού πορευόμενοι συλλογικά και με μεθοδικότητα για μια Σύγχρονη Αστυνομία, με βασικό άξονα τον καθημερινό αγώνα της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού, οι οποίοι με ζήλο και αυταπάρνηση, υπερσκελίζοντας πολλές φορές τα ανθρώπινα σωματικά και ψυχικά όρια και προτεροποιώντας την εκτέλεση του καθήκοντός τους έναντι των προσωπικών τους και οικογενειακών υποχρεώσεων, βρίσκονται στη πρώτη γραμμή προκειμένου να διασφαλιστεί η εσωτερική ασφάλεια της Χώρας και η κοινωνική ομαλότητα…

…Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών, την Περιφέρεια, το Δήμο αλλά και κάθε φορέα – υπηρεσία που με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλλε στην ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος, παραδίδοντας σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία και στην τοπική κοινωνία ένα κτίριο πρότυπο!

Στην ομιλία του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς είναι πλέον γεγονός. Οι συνάδελφοι …, δεν θα αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους λειτουργικά προβλήματα, αφήνοντάς τα στο παρελθόν και θα αντιληφθούν πως η Αστυνομία μας συνεχώς εκσυγχρονίζεται …

Μετά από διαρκή αγώνα για ποιοτική αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών του φορέα μας, αποδέκτες της προσπάθειας αυτής θα είναι και οι πολίτες, οι οποίοι … θα αποκομίσουν αναμφισβήτητα θετικές εντυπώσεις από τη νοικοκυρεμένη εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπλέον, τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξυπηρετούνται …, χωρίς να χρειάζεται η Αστυνομία να τους υπενθυμίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες φορές χωρίς οι ίδιοι να φέρουν ευθύνη.

Μέσω, επομένως, της ορθής αξιοποίησης του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και των χρηματοδοτικών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεφυρώνουμε τη σχέση μας με τον πολίτη. …

…Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στο έργο σας.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς είναι συνολικού εμβαδού 4.451 τετραγωνικών μέτρων, ενώ περιλαμβάνουν και σύγχρονο κλειστό σκοπευτήριο, χώρους Η/Μ/ εγκαταστάσεων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης. Παράλληλα διαμορφώθηκαν κατάλληλα χώροι που φιλοξενούνται οι αστυνομικές υπηρεσίες, κοιτώνες προσωπικού καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς εγκαινίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος- Δείτε φωτογραφίες

 1. Στέλιος Κ.καθηγητης

  - Edit

  Απαντήστε

  Όλοι αυτοί με τα ψαλίδια στο χερι δεν κόβουν κορδέλες, κόβουν την Ελλαδα!
  Όλοι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της παθογένειας από ιδρύσεως του ελληνικού κρατους!
  Κόβουν,κόβουν,κοβουν!
  Και το μόνο που ράβουν είναι η υποκρισία τους και ο φαρισαισμος τους!
  Κόψτε,κόψτε,κόψτε κορδέλες!
  Οι ίδιοι και οι ίδιοι με διαφορετικά ονόματα αλλά με τα ίδια χαμόγελα τα ψεύτικα ,τα κολλημένα στα πρόσωπά τους!
  Ονόματα αλλάζουν Όλοι οι παραπάνω υποκριτές,αλλά τα χαμόγελα τους είναι τα ίδια απ την εποχή του 1828!
  Φοράνε τα ψεύτικα χαμόγελα,είναι κάτι σαν απ το στεμα του Καρολου που
  πηγαίνει από βασιλιά σε βασιλιά αιώνες τωρα!
  Καμαρώστε εξουσίες με ψαλίδια στα χέρια τους!
  Και η Κομματιασμενη Ελλάδα μας,η Πατρίδα μας και η ψαλιδισμενη πονάει πιο πολύ απ τη γαλανόλευκη κορδέλα που κόβουν οι εκπροσωποι των διαχρονικων υποκριτων!
  Κι ο κανόνας πάντα στη διαχρονια έχει τις εξαιρέσεις του!
  Υπάρχουν και ιερείς ανυποκριτοι ,φίλοι του Χριστου κι Αγνοί που αγαπάνε την Ελλάδα,μικροσχημοι όμως χωρίς βαριά αξιώματα ,πολιτικοί που αγαπάνε την Ελλάδα και Αστυνομικοί που αγαπάνε την Ελλάδα,αρκεί να μην κρατάτε Όλοι τους ,όλοι που εξαιρούνται του κανόνος,να μην κρατάνε ψαλίδια υποκρισιας….να κρατάνε μόνον κορδέλες γαλανολευκες χωρίς ψαλίδια.
  Κόψτε υποκριτές κορδέλες πολύχρωμες αποκριάτικες κι όχι γαλανολευκες!
  Τι σας φταίνε τα χρώματα της Σημαίας μας;
  Κι εκείνα τα εγκαίνια της Δίκαιης Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονια;
  Έγιναν πράσινα αλογα ή πράσινες κορδέλες που δεν κομματιαστηκαν…ακομα!
  Θεός φυλάξοι!
  Και τα ψαλίδια όλων των παραπάνω χαμογελαστων χωρίς ζωντανά αλλά ταρυχευμενα χαμόγελα έχουν χρώμα κίτρινο.
  Το κίτρινο χρώμα του μισους;
  Με μίσος κόβουν τη γαλανόλευκη κορδελα;Α μπα!
  Κάπου είναι γραμμένο ” Η εξουσία φθειρει”
  Κι όταν φθείρει,κόβει ο,τι βρει μπροστά της,εκτός απ την ψευτιά της και την υποκρισία της!
  Κι εκείνος ο Μουσουρουλης;Ο σχεδιαστής της μέγιστης πλανης;Ο άνθρωπος που σχεδιάζει την Ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονια;
  Ξεκοκαλιζει και κόβει ψημένα αμνοεριφια σε χασαποταβερνες της Μυκόνου με μαχαίρια ή με ψαλίδια μαζι!
  Όλοι κόβουν, κόβουν,κόβουν από κάτι,κάτι από Ελλάδα,κάτι απ την ψυχή της,μα αυτή υπάρχει ακόμα κι αντιστέκεται, ίσως είναι 8 ψυχη κι όχι 7 ψυχη!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.