Τι αναφέρει το ΚΚΕ για το χθεσινό συμβάν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης – Δείτε περισσότερα



Τι αναφέρει το ΚΚΕ για το χθεσινό συμβάν το βράδυ του Σαββάτου 29 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης .

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ Κοζάνης καταγγέλλουν την αδικαιολόγητη ύπουλη επίθεση τραμπούκων φασιστών που με βρισιές και απειλές επιτέθηκαν και χτύπησαν στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ κατά τη λήξη του πετυχημένου Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 29/4.

Φάνηκε ότι ενοχλεί τα φασιστοειδή-τραμπούκους της νύχτας ότι εκατοντάδες μαθητές κινητοποιούνται και δραστηριοποιούνται, κάνουν την οργή και την αγανάκτησή τους δύναμη αγώνα.

Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως μακρύ χέρι του συστήματος, που βγαίνουν από τα λαγούμια τους κάθε φορά που το σύστημα νιώθει ότι δεν έχει το λαό και τη νεολαία “στο χέρι”.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι δίκες για την εγκληματική δράση στελεχών φασιστικών ναζιστικών μορφωμάτων, όπως της Χρυσής Αυγής, σέρνονται για χρόνια, γεγονός που τους αποθρασύνει.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν καθημερινά τη μάχη σε κάθε χώρο, σχολείο και γειτονιά ώστε οι φασιστές να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν.

Ο λαός και η νεολαία της Κοζάνης να απομονώσουν για ακόμη μια φορά τους φασίστες. Να μην τους επιτρέψουν να φοβίζουν και να απειλούν τους μαθητές, τα παιδιά μας, όποιον νέο και νέα πάει να “σηκώσει κεφάλι” απέναντι στην αδικία. Όταν οι φασίστες επιτίθενται στην ΚΝΕ είναι γιατί αύριο θέλουν να χτυπήσουν τους αγώνες της νεολαίας. Έτσι έκαναν με τους μετανάστες, με τους εργάτες στον Πειραιά, με τον Παύλο Φύσσα.

Η πάλη για την απομόνωση των φασιστών δυναμώνει με τη μαζικοποίηση του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, στη δουλειά, το σχολείο, τη ζωή, ενάντια σε όλα τα Τέμπη του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει.

Η τρομοκρατία των φασιστών δε θα περάσει!

Είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά. Όλοι και όλες στη συγκέντρωση-πικετοφορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στη δράση φασιστικών ομάδων στην πόλη της Κοζάνης, στις 18:30 στην πλατεία Αλώνια.

Όλοι και όλες στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.