Οι διαφορές μεταξύ ανατολικών και δυτικών τυχερών παιχνιδιών



Τα τυχερά παιχνίδια έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τις ταπεινές τους ρίζες μέχρι σήμερα. Αιώνες πριν, οι άνθρωποι στοιχημάτιζαν προσωπικά αντικείμενα όπως τρόφιμα, ζώα και γη. Τώρα, είναι μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η ανάπτυξη της οποίας επιταχύνθηκε με την εμφάνιση της τεχνολογίας. Οι παίκτες σε όλο τον κόσμο μπορούν πλέον να παίξουν εύκολα εκατοντάδες παιχνίδια σε κορυφαίες πλατφόρμες όπως το Vulkan Casino με ένα μόνο κλικ από ένα απλό πρόγραμμα περιήγησης.

 

Με την πάροδο του χρόνου, ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών αποτέλεσε μια πηγή ψυχαγωγίας, επιτρέποντας στους ανθρώπους να κοινωνικοποιηθούν κάνοντας ένα διάλειμμα από το καθημερινό τους πρόγραμμα. Αλλά, συνολικά, ένα από τα πολλά πράγματα που συχνά ξεχωρίζουν στον κλάδο είναι ότι κάθε δικαιοδοσία φαίνεται να το αντιμετωπίζει με μοναδικό τρόπο. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε γιατί οι διάφορες περιοχές έχουν διαφορετικές προοπτικές για τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

 

Τι προκαλεί τις διαφορετικές κουλτούρες τυχερών παιχνιδιών;

Πολλοί παράγοντες καθορίζουν τη γενική στάση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα τυχερά παιχνίδια σε μια χώρα ή περιοχή. Περιλαμβάνουν: 

  • Πληθυσμός,
  • Ρύθμιση,
  • Κοινωνικοπολιτισμικές διαφορές.

Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους μια χώρα μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια μηνιαία έσοδα, ενώ άλλες συνεχίζουν να αναφέρουν σχετικά χαμηλότερα εισοδήματα από τον ίδιο κλάδο. Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο οι εν λόγω παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες δικαιοδοσίες χειρίζονται τα τυχερά παιχνίδια:

 

1. Πληθυσμός

Αν γνωρίζετε την κατανομή του πληθυσμού σε περιοχές ανά την υφήλιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ασία φιλοξενεί τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Επομένως, προκύπτει ότι ένας τόσο υψηλός πληθυσμός θα έχει και μεγάλο αριθμό παικτών. 

 

Τα τυχερά παιχνίδια στην Ασία έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα που οι τουρίστες από την περιοχή αναμένεται πάντα να τα συμπεριλαμβάνουν στον κατάλογο των δραστηριοτήτων που θα αναλάβουν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Ο καθαρός όγκος των ανθρώπων εγγυάται μια σταθερή αγορά για τη βιομηχανία. Από την άλλη πλευρά, οι δυτικές χώρες έχουν μικρότερους πληθυσμούς και, ως εκ τούτου, εξαρτώνται από τους αριθμούς από άλλες χώρες ή κράτη. 

 

Η πληθυσμιακή διαφορά είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Μακάο ξεπέρασε τόσο εύκολα το Λας Βέγκας ως παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου. Φυσικά, το Μακάο έπρεπε να προσαρμόσει ανάλογα τους κανονισμούς της βιομηχανίας του, κάτι που θα συζητήσουμε ως επόμενο σημείο.

2. Νόμοι και κανονισμοί

Ο νόμος ήταν πάντα ένας σημαντικός παράγοντας που καθόριζε το αν οι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών θα έχουν εύκολη διαχείριση των επιχειρήσεών τους ή αν θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, η ρύθμιση των αγορών τυχερών παιχνιδιών διαφέρει πάρα πολύ και από τις δύο άκρες του κόσμου. 

 

Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, έχουν επιλέξει να περιορίσουν τις δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών στην ΕΔΠ Μακάο, το μοναδικό μέρος σε ολόκληρη την περιοχή όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν νόμιμα στοιχήματα. Στη Δύση, άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ έχουν ψηφίσει νόμους σε επίπεδο πολιτείας σε αντίθεση με τους εθνικούς, αφήνοντας την απόφαση αποκλειστικά στα χέρια των πολιτειακών ανδρών και των πολιτών. Αυτή η ρύθμιση σε πολιτειακό επίπεδο δεν είναι περίεργο γιατί ο τζόγος επεκτείνεται με τόσο αργούς ρυθμούς στις ΗΠΑ.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κανονισμοί για τα τυχερά παιχνίδια είναι συνήθως μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και μη κυβερνητικών φορέων, ο κύριος στόχος της οποίας αφορά σχεδόν πάντα τον προβληματικό τζόγο.

 

3. Κοινωνικοπολιτισμική προσέγγιση

Εκτός από το γεγονός ότι η Ασία έχει φυσικά περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του κόσμου, η στάση των παικτών βασίζεται στην πολιτιστική πεποίθηση της περιοχής. Λόγω ορισμένων προληπτικών πρακτικών που περιστρέφονται γύρω από την τύχη και τη μοίρα, η περιοχή συνεχίζει να απολαμβάνει μερικές από τις υψηλότερες ροές εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια. 

 

Από την άλλη πλευρά, ο δυτικός κόσμος είναι κατά κύριο λόγο χριστιανικός και πολλές φορές έχει αντιταχθεί στον τζόγο, υποστηρίζοντας ότι καταστρέφει την κοινότητα σε οικογενειακό επίπεδο. Ομοίως, η Αραβική Χερσόνησος είναι σε μεγάλο βαθμό κατά των τυχερών παιχνιδιών λόγω των αυστηρών νόμων που βασίζονται στους νόμους της Σαρία του Ισλάμ. Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε τη βιομηχανία να διεισδύσει σε ορισμένες περιοχές και να συνειδητοποιήσει ότι οι παίκτες πάντα θα βρίσκουν διεξόδους για τυχερά παιχνίδια, νόμιμα ή μη.

 

Ως ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος, τα τυχερά παιχνίδια έχουν γίνει ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας σε πολλές περιοχές. Βλέποντας ότι υπήρξε μια ιδιαίτερη αιχμή στην ανάπτυξη λόγω του διαδικτυακού τζόγου, οι κυβερνήσεις που προηγουμένως αντιτάχθηκαν στη ρύθμιση του κλάδου μπορεί να θέλουν ένα κομμάτι της πίτας. 

 

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και με τους περιορισμούς σχετικά με το πόσο και πού μπορούν οι παίκτες να παίζουν ελεύθερα, η μαύρη αγορά τυχερών παιχνιδιών έχει παράσχει στους παίκτες ένα μέσο για να παίζουν σε μη αδειοδοτημένες τοποθεσίες και ιστότοπους. Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι το Διαδίκτυο ενώνει τους παίκτες παγκοσμίως και μετατρέπει τα τυχερά παιχνίδια σε μια ανοιχτή αγορά χωρίς κανέναν κανονισμό ή περιορισμό. Φυσικά, αυτό έχει προκαλέσει διαμάχες στον κλάδο, αν και οι περισσότεροι υποστηρικτές της ρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών δίνουν έμφαση στο προβληματικό παιχνίδι σε σύγκριση με την οικονομική του αξία.

 

Η ουσία είναι ότι υπάρχουν τόσες διαφορές όσες και ομοιότητες στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο. Τούτου λεχθέντος, οι παίκτες προσαρμόζονται αρκετά γρήγορα όταν διασχίζουν σύνορα και ωκεανούς για να στοιχηματίσουν σε άλλες δικαιοδοσίες που μπορεί τελικά να διαφέρουν από τη δική τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.