Αίτημα προς το Δ.Σ του Σπάρτακου για έκτακτη συνεδρίαση για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους της ΔΕΗ Α.Ε.



 

Η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως εκφράζεται από την απολιγνιτοποίηση έχει οδηγήσει στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο. Στα πλαίσια αυτά η ΔΕΗ Α.Ε. έχει εντείνει την επίθεση της στα δικαιώματα των εργαζόμενων με στόχο τη διασφάλιση της κερδοφορίας της.

Η εντατικοποίηση με τα συνεχόμενα 12ωρα στους ΑΗΣ, η ελλιπής επάνδρωση πόστων σε ορυχεία και ΑΗΣ, η λειψή συντήρηση του εξοπλισμού και οχημάτων, διαμορφώνουν το έδαφος για αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που σωστά ονομάζονται εργοδοτικά εγκλήματα. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι παρά το γεγονός ότι   το πρόβλημα έχει αναδειχτεί από τους εργαζόμενους  και τα σωματεία τους  η απάντηση της  εργοδοσίας είναι αντί να παίρνει μέτρα,  να τρομοκρατεί και να τιμωρεί εργαζόμενους που διεκδίκησαν το δίκιο τους.

Αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνεται από τα τελευταία ατυχήματα στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου (συναδέλφισσα με ρήξη τένοντα, συνάδελφος έσπασε το πόδι ) που είναι ένα μέρος από αυτά που συμβαίνουν και δεν γίνονται γνωστά, ενώ κάποια δεν δηλώνονται καν σαν εργατικά ατυχήματα. Ενώ η εργοδοσία προχωράει σε τρομοκράτηση και τιμωρία εργαζομένων που αναδεικνύουν τα προβλήματα ασφάλειας.

Για να μην περιμένουμε να θρηνήσουμε κανέναν άλλο συνάδελφο, να μην ανεχτούμε άλλο συνάδελφο σακατεμένο, καλούμε το Δ.Σ του Σπάρτακου σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τα εργατικά ατυχήματα και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να μην ανεχτούμε την ασυδοσία της εργοδοσίας  να τιμωρεί και να τρομοκρατεί συναδέλφους που αναδεικνύουν τα προβλήματα αυτά.

Να αποφασίσουμε αγωνιστικές παρεμβάσεις στην εργοδοσία απαιτώντας τώρα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

 

21/4/2023

Για την Αγωνιστική Συνεργασία

Οι εκλεγμένοι στο Δ.Σ.

Μωυσιάδης Σταύρος

Σοβισλής Ιωάννης

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.