Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για την οργάνωση του αγώνα και τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς



 

Η μαζικές κινητοποιήσεις στην Κοζάνη, ειδικά στην απεργία στις 8 Μάρτη, που ήταν η πιο μαζική των τελευταίων χρόνων με ξεχωριστό και ελπιδοφόρο στοιχείο τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων  μαθητών και φοιτητών, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ. Ανέδειξε το βασικό αίτημα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κόστους – οφέλους.

Μέσα σε αυτή την αγωνιστική πορεία ξεχώρισε ο ρόλος των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητικών συντονιστικών και άλλων μαζικών φορέων. Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η δύναμη του οργανωμένου λαού απέναντι όχι μόνο στην καταστολή και την τρομοκρατία αλλά και απέναντι στη διευρυμένη προσπάθεια χειραγώγησης του κινήματος. Από την προσπάθεια να μην φουντώσει ο αγώνας ή έστω να περιοριστεί στις τραγικές συνέπειες και στο “ανθρώπινο λάθος”, να εξαγνιστεί αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας.

Είναι αυτό το κράτος και το σύστημα που ψάχνει μελέτες και σχέδια όπως αυτά της γέφυρας των Σερβίων που έμεινε ασυντήρητη και φτάσαμε στον αποκλεισμό μίας ολόκληρης περιοχής που το κόστος προφανώς το πληρώνει ο λαός είτε με το κόστος και τον χρόνο μετακίνησης για τους εργαζόμενους που αυξάνεται είτε θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή με τον μεγαλύτερο χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να έχει πρόσβαση σε δομές υγείας.

Τα επόμενα Τέμπη βρίσκονται στους χώρους δουλειάς που ακόμα και εδώ στη περιοχή μας έχουμε το πρόσφατο ατύχημα στην 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, την εργασία στα εργοτάξια κατασκευής ΦΒ πάρκων που εργάζονται στους -10οC για να παραδοθούν έγκαιρα τα πάρκα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο της ΕΠΑΔΥΜ όπου οι εργαζόμενοι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και δεν τους δίνεται επίδομα ΒΑΕ την ώρα που εργάζονται στη χειροδιαλογή σκουπιδιών. Τα επόμενα Τέμπη είναι μπροστά μας και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβούν.

Δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και πλειστηριασμούς. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα σμπαραλιασμένο σύστημα υγείας που δεν παρέχει την προστασία και τις υπηρεσίες που επιτρέπει η εποχή μας. Δεν ανεχόμαστε να εξαγοράζεται η αξιοπρέπεια μας με μισθούς πείνας, με μικρές αυξήσεις που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδης ανάγκες μας. Δεν μπορεί να τρέμει το φυλλοκάρδι μας για το αν θα γίνει σεισμός, πλημμύρα, φωτιά

Στο φόντο λοιπόν όλων αυτών των εξελίξεων, αλλά και μπροστά στον γιορτασμό της μεγάλης μέρας της πρωτομαγιάς που είναι  μέρα απεργίας  της εργατικής τάξης όλου του κόσμου,  σωματεία και φορείς θέτουν επί τάπητος την ανάγκη οργάνωσης και αγώνα ενάντια στην πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος, η οποία θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό του επιχειρηματικού κέρδους. Σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 24 Απρίλη 6:30μμ στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.