Τρίποντα στα σχολεία από τον Δήμο Εορδαίας



 

Με το βλέμμα σταθερά στους πυλώνες της υγείας και του αθλητισμού, ο Δήμος Εορδαίας επενδύει στο μέλλον του νεανικού αθλητισμού και στην ανάπτυξη μιας σταθερής και διαρκούς σχέσης των νέων με το άθλημα του μπάσκετ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης υλοποίησε για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 5 και 6 Απριλίου 2023, το εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα «Τρίποντα στα σχολεία». Από την πλευρά της Ε.Ο.Κ. συμμετείχαν οι αποσπασμένοι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Θωμάς Χαρμπαλής και Ζήσης Τζιλίνης και ο συνεργάτης της Ομοσπονδίας στο πρόγραμμα Στέφανος Πέρκος. Επιπλέον συμμετείχαν οι προπονητές: Κωνσταντίνος Κυρατζής, Μίλτος Ταταρίδης, Όλγα Καραγιαννάκη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μύηση των αγοριών και κοριτσιών 8-13 ετών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης καθώς και η προώθηση των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού και του fair-play και απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων, ενώ συμμετείχαν 180 μαθητές από το 4ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ), ενώ παράλληλα πλαισιώθηκε από ένα θεωρητικό μέρος που απευθύνθηκε προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Τέλος, σε κάθε παιδί που συμμετείχε, ο Δήμος Εορδαίας έδωσε μπλουζάκι με τα λογότυπα των διοργανωτών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διάφορα δώρα.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.