Μπαλάκι από την κυβέρνηση οι ευθύνες για την αποκατάσταση της γέφυρας στα Σέρβια της Κοζάνης (βίντεο)

 

Στον ρόλο του παρατηρητή αρκείται η κυβέρνηση για τη γέφυρα στα Σέρβια της Κοζάνης, που έχει κλείσει με εισαγγελική εντολή, εξαιτίας των πολύ σοβαρών ζημιών που παρουσιάζει.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας, η οποία αποτελεί τμήμα του οδικού δικτύου που συνδέει την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος, Λεωνίδας Στολτίδης, υπογράμμισε πως «η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη», καθώς από την κατασκευή της πριν περίπου πενήντα χρόνια «δεν είχαν γίνει ποτέ εργασίες συντήρησης και ουσιαστική επιθεώρηση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επιδιδόμενος στο γνωστό πινγκ – πονγκ ευθυνών, ανέφερε πως η αρμοδιότητα για την επισκευή της γέφυρας ανήκει στην Περιφέρεια. «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, και εμείς, και το υπουργείο Υποδομών, να είμαστε σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα», είπε, περιοριζόμενος σε ένα ευχολόγιο να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό.

«Πάμε όπου βγει στα τρένα, διέρχεστε με δική σας ευθύνη στις γέφυρες», του απάντησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, επισημαίνοντας πως το κράτος είναι αργό σε καθετί που αφορά τις λαϊκές ανάγκες αλλά «όταν είναι να ταΐσετε τους επιχειρηματικούς ομίλους το κράτος σας πάει σφαίρα».

2 σχόλια στο άρθρο “Μπαλάκι από την κυβέρνηση οι ευθύνες για την αποκατάσταση της γέφυρας στα Σέρβια της Κοζάνης (βίντεο)

 1. ΈλεοΣτελιος.Κ.

  - Edit

  Απαντήστε

  Αν δε γινόταν το εθνικό έγκλημα στα Τέμπη,θα γινόταν στη Γέφυρα.
  Επιτελικοι ανίκανοι κι επικίνδυνοι,πιό πολύ κινδυνεύει ένας άνθρωπος από ένα
  μυρμήγκι, τουλάχιστον το μυρμήγκι…μπορεί και να ξεφύγει, να μην το πατήσεις.
  Ο ανθρωπος;αν δεν ταξίδευε από Τέμπη, θα ταξίδευε από τη Γέφυρα.
  Με το αν,λένε,δε γράφεται ιστορία.. κι όμως γράφτηκε από τώρα στην ιστορία..
  το φρικτό έγκλημα.,τι πιο φρικτό να καταγραφεί σε 50 χρόνια;
  “Τα γεγονότα καταγράφονται στην ιστορία,μετά 50 χρονια από την τελετή τους”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.