Μια ταινία μικρού μήκους…με πολλαπλά μηνύματα από την Αριστέα Αδαμίδου -Tου Ρούλη Κοκελίδη



 

Η Αριστέα Αδαμι’δου σκηνοθέτης καί πρωταγωνι’στρια μαζί με συμμαθητές της, της πρωτότυπης ταινίας διαπραγματεύεται τα προβλήματά των μαθητών της νεολαίας γενικώτερα. Η παρουσίαση έγινε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου Πτολεμαίδας, η παρουσία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων ήταν μαζική πανηγυρική. Αφιερωμένη στην τραγωδία των Τεμπών, ήταν μια διαδικασία εξαιρετική, όσοι έτυχε να παρευρεθούμε φύγαμε απο την εκδήλωση εμπλουτισμε’νοι με συναισθήματα προβληματισμού αλλά και αισιοδοξίας.

Η σκηνοθέτης μιλώντας για την ταινία μεταξύ των άλλων τόνισε, οι νέοι είναι το μέλλον, δώστε τους χώρο, μιλήστε μαζί τους ακούστε τι έχουν να πουν. Είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, βλέπουν, αφουγκρα’ζονται και βιώνουν τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε…προσπαθη’στε να τους δώσετε την δυνατότητα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ας είναι η ταινία ένα κάλεσμα να εισε’λθουμε στο δικό μας πεδίο και στη δική μας σφαίρα. Το κλίμα της πανηγυρικής εκδήλωσης ανέδειξε την ενδυνάμωση των σχέσεων μέσα από την διαδικασία της τέχνης στην εκπαίδευση. Η τέχνη, ο πολιτισμός φέρνει τους μαθητές, την νεολαία πιο κοντά στον κόσμο, στην κοινωνία. Απαλύνει την σκληρότητα της καθημερινότητας, μαλακώνει την ψυχή των μαθητών, κάνει οδηγό το όνειρο, ταξιδεύει την φαντασία. Η τέχνη βοηθάει παραπέρα τα παιδιά να παρατηρούν, να εκφράζονται, να μαθαίνουν από τα λάθη τους ,να αγκαλιάζουν τους προβληματισμούς, να ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και να βρίσκουν λύσεις. Μαθαίνουν να διαχειριζονται τα συναισθήματα τους και να εξελιχθούν κοινωνικά. Οσοι παρευρεθη’καμε στην σημαντική και όμορφη εκδήλωση είδαμε, συνειδητοποίησαμε το μεράκι, την επαφή, την αισιοδοξία των μαθητών, των καθηγητών και των γονέων. Κατανοησαμε ότι η εξαιρετική ταινία που ήταν πρωτοβουλία της Αριστέας Αδαμι’δου είχε την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων.

Η συλλογικο’τητα τελικά καλιεργει’ το μυαλό, την καρδιά, το πνεύμα την ομαδικότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με την υποστήριξη της ομάδας αναπτύσσεται η φιλία, η συνεργασία, η αλληλοβοη’θεια , ο αλληλοσεβασμο’ς.Επιπλέον εξελίσσεται ζωντανός ρυθμός εργασίας, συνεργασίας μέσα από τον οποίο οι μαθητές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ρόλους, έχουν ενεργή συμμετοχή , οργανώνουν συλλογικές διαδικασίες, γίνονται πρωταγωνιστές των δράσεων τους.Κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε το αξιόλογο έργο της Αριστέας η οποία μπορούμε να πούμε οτι εξελίσσεσαι με ουσιαστια βήματα !!!Το μεγάλο μάθημα, δίδαγμα είναι η αναμφισβη’τητη παραγωγικότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών ,των μαθητών. Η συμβολή καθοριστική, το μουσικό σχολείο Πτολεμαίδας και διευθυντής Γτεβερενιδης Παύλος με τις αξιόλογες υποδομές ,ο καθηγητής Δημήτρης Βλαχαντω’ νης που έγραψε το σενάριο, οι καθηγητές των δύο ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας, η καθηγήτρια Λαζαρι’δου Ασημου’λα βοηθός σκηνοθέτης ,η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου! ΔΥΣΤΥΧΏΣ η εμμονή της επιτελικής πολιτικήςτου νεοφιλελευθεσμου’ σήμερα για λιγότερο κράτος δεν αναγνωρίζει την θετική πορεία της δημόσιας εκπαίδευσης, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα επίσης στήν υγεία, την ενέργεια, την ακρίβεια και την τραγωδία των ΤΕΜΠΩΝ !!

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.