Δήμος Κοζάνης: Δενδροφύτευση στα Πετρανά σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό We4all»



 

Δενδροφύτευση στην Κοινότητα Πετρανών πραγματοποίησαν η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης και το Τμήμα Πρασίνου σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό We4all, με την υποστήριξη των εργαζομένων του Τομέα Περιβάλλοντος της ΔΕΗ και τη συνδρομή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Κοινότητας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Με 300 δέντρα ενισχύθηκε η περιοχή έκτασης 13 στρεμμάτων, καθώς έπειτα από την κατάλληλη διαμόρφωση, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, τον πρόεδρο της Κοινότητας, Σάκη Αθανασίου και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον διευθυντή του Κλάδου Περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας,  Τρύφωνα Μπάρμπα, με ιδιαίτερο ζήλο πραγματοποίησαν τη δενδροφύτευση.

Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού We4all, που με συνεργάτες του συνέβαλλε στην άρτια οργάνωση και ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης. Χορηγός των νεαρών φυτών ήταν η ΔΕΗ.

Επισημαίνεται, ότι η Κοινότητα Πετρανών ανέλαβε την πρωτοβουλία συντήρησης των φυτών κατά διάρκεια του καλοκαιριού,  με την υποστήριξη του We4all, ώστε με το προγραμματισμένο πότισμα και τον καθαρισμό των φυτών να υπάρξει απόλυτο ποσοστό επιτυχίας φύτευσης και να δημιουργηθεί ένα όμορφο περιαστικό αλσύλλιο.

Στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης του αστικού πρασίνου, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κοζάνης με το εξειδικευμένο προσωπικό του επιλέγει δράσεις, σχεδιάζει, προγραμματίζει και οργανώνει εκδηλώσεις με συνειδητοποιημένους εθελοντές, ώστε να υπάρχει συνέχεια και ολοκλήρωση κάθε παρέμβασης.

Πρωταρχική μέριμνα της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος αποτελεί η ορθολογική ανάπτυξη του πρασίνου με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.