Ο ‘Επιτάφιος’ του Μ. Θεοδωράκη σε μία πρωτότυπη ενορχήστρωση για πρώτη φορά στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης (φωτογραφίες-βίντεο)



 

 

 

 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με την μαγική φωνή της σοπράνο Άννας Παπαδοπούλου και σε μια πρωτότυπη ενορχήστρωση από το ολιγομελές μουσικό σχήμα ¨art-enseble”, ακούστηκε για πρώτη φορά Ο ‘Επιτάφιος’ του Μ. Θεοδωράκη, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, το βράδυ της Τετάρτης 5 Απριλίου2023.

Η κυρία Παπαδοπούλου βρίσκει κοινά μονοπάτια ανάμεσα στην ανθρώπινη οδύνη και το θείο δράμα και τα πλέκει μουσικά εναλλάσσοντας τον ανθρώπινο θρήνο για την απώλεια με τον ανθρωποκεντρικό θρήνο του επιταφίου που συνοδεύει το θείο πάθος με κοινό άξονα τη γυναικεία μορφή που εμφανίζεται είτε ως Παναγία είτε ως μάνα.

Την σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου συνόδεψαν επί σκηνής το ολιγομελές μουσικό σχήμα ¨art-enseble” που αποτελείται από τους μουσικούς Βαλταδώρου Κατερίνα –πιάνο, Γκλούμπο Θανάση- τσέλο, Καλύβα Μαρία –κιθάρα, Καραγιάννη Μαρία-βιολί, Μόσχογλου Παντελή-μπουζούκι και Μπισίρη Δημήτρη- ακορντεόν.

Την επιμέλεια του προγράμματος και των κειμένων ετοίμασε ο Γιώργος Ντζιμάνης, ενώ την μουσική επιμέλεια  και τις ενορχηστρώσεις υπογράφει η Μαρία Καραγιάννη.

Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν την ερμηνεία της σολίστ και τους μουσικούς που έδωσαν με την πρωτότυπη μουσική ενορχήστρωση να συνειδητοποιήσει το μυαλό, το σώμα και η καρδιά τον θρήνο της απώλειας και τη συνέχεια της ζωής.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.