Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΠΔΜ: «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις»

 

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (https://mst.uowm.gr/) της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εισαγωγής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια (Φ.Ε.Κ. 1767/Β’/20-03-2023) και προσφέρει δύο Εκπαιδευτικές Δράσεις: α. Διεθνείς Στρατηγικές στη Δημόσια Διοίκηση και β. Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, το Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και διαλέξεις καθόλη τη διάρκεια του Προγράμματος σε ζητήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το μεταπτυχιακό επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των ηγετών επιχειρήσεων και οργανισμών σε αποτελεσματικούς τρόπους Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού, ανάπτυξης επικοινωνιακών δεξιοτήτων και αποφυγής των συγκρούσεων στο χώρο εργασίας με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού θεσμού της Διαπραγμάτευσης και της Διαμεσολάβησης. Σκοπός του είναι η παροχή εξειδικευμένης επιστημονικής εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ικανών στελεχών, προϊσταμένων και διευθυντών των τμημάτων διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού αλλά και γενικά “ηγετικών” προσωπικοτήτων σε ζητήματα απόδοσης της διοίκησης, λήψης αποφάσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης της επικοινωνίας.

Με την αξιοποίηση των νεότερων ευρημάτων της έρευνας και των νέων τεχνολογιών το μεταπτυχιακό προσανατολίζεται στη χάραξη της επικοινωνιακής και ηγετικής στρατηγικής στο χώρο της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης για την πρόληψη και την απάλειψη των συγκρούσεων. Μέσω της εξειδικευμένης γνώση που παρέχεται από το ΠΜΣ αντιμετωπίζονται επίσης οι προκλήσεις των επιχειρήσεων και των οργανισμών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους στο διεθνές κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Κοζάνη µε δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης ποσοστού του προγράμματος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας από την Προκήρυξη που βρίσκεται αναρτημένη στον σύνδεσμο http://blogs.uowm.gr/hrmcl/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.